mit folketidende klub folketidende cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Arkivfoto

112

Kriminalitet i stigning på Lolland

Udviklingen bekymrer blandt andet folketingsmedlem og tidligere justitsminister Brian Mikkelsen, der er valgt i Sjællands-kredsen.
28. november 2016 kl. 19:08 Af Peter Gade

Annonce

Den alvorlige kriminalitet er inde i en stigning i Lolland Kommune.

Mest bekymrende er det at se en stor stigning i antallet af voldsforbrydelser fra 2. til 3. kvartal 2016. Stigningen er på mere end 30 procent.

Der har også været en kontinuerlig stigning i antallet af anmeldelser om berigelseskriminalitet siden 2015. Anmeldelser om simpel vold og overtrædelser af våbenloven er ligeledes i stigning. Netop disse former for kriminalitet har med bander og rockere at gøre.

Sådan lyder det fra det konservative folketingsmedlem Brian Mikkelsen, der er tidligere justitsminister og har siddet og studeret udviklingen i kriminaliteten i sin valgkreds, Sjælland, som det fremgår af Danmarks Statistiks seneste tal.

- Det er synd og skam, at vi ser sådan en udvikling på Lolland. Der bør værnes mere om beboernes tryghed, skriver Brian Mikkelsen i en pressemeddelelse.

Mikkelsen henviser til, at der andre steder i kredsen er stor utryghed. Eksempelvis i Næstved, hvor der er borgere, der ikke tør bevæge sig udenfor efter mørkets frembrud, da der har været nogle meget kontante opgør i rockerkredse i byen, hvor der blandt andet er blevet skudt på villaveje, hvor almindelige borgere færdes.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nedlæggelse af bus- og togruter 15. oktober 2018 kl. 21.54

AF: OLE FREDERIKSEN BEINTHIN

Vil du (ikke hellere) med… 12. oktober 2018 kl. 20.09

AF: KENNETH GULFELDT

Dybt rystet over Lolland Kommune 11. oktober 2018 kl. 23.32

AF: JOHN WENNERWALD

Sandheden om regionerne 07. oktober 2018 kl. 21.15

AF: ANNE-MARIE ABILDGAARD

Guldborgsundlisten… 04. oktober 2018 kl. 19.31

AF: JOHN WENNERWALD

Sorggrupper ved spædbarnsdød 30. september 2018 kl. 21.31

Annonce