cookie-og-privatlivspolitik
En 50-årig kvinde er ved Retten i Esbjerg blevet idømt 12 års fængsel for at have dræbt en 62-årig mand med seks knivstik. Hun mener, at der var tale om nødværge, og ankede på stedet dommen til Vestre Landsret. (Arkivfoto).
En 50-årig kvinde er ved Retten i Esbjerg blevet idømt 12 års fængsel for at have dræbt en 62-årig mand med seks knivstik. Hun mener, at der var tale om nødværge, og ankede på stedet dommen til Vestre Landsret. (Arkivfoto).
Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix

112

Kvinde dræbte 62-årig mand med flere knivstik

En 50-årig kvinde er blevet idømt 12 års fængsel for drab. Hun påstod nødværge og ankede på stedet dommen.
28. september 2021 kl. 16:02 Af Ritzau

Først på aftenen den 29. marts sidste år blev en 62-årig mand dræbt med flere knivstik på en adresse i Vædderens Kvarter i Esbjerg.

Næsten halvandet år senere er den nu 50-årige Janne Jensen blevet idømt 12 års fængsel for drab.

Hun var til stede i lejligheden, hvor den 62-årige Bent Steen Sørensen lå død, da politiet nåde frem. Her blev hun anholdt og dagen efter fremstillet i grundlovsforhør.

I retten erkendte hun at have stukket manden seks gange med en kniv, men hun mente, at der var tale om nødværge og nægtede sig skyldig i drab.

- Hun fortalte, at der havde været en ordveksling kort før drabet, hvor han blandt andet sagde, at han ville voldtage hende, fortæller specialanklager Rikke Brændgaard-Nielsen.

Annonce

Ifølge hendes forklaring fik det hende til at tage en kniv, der var skjult i armlænet på en sofa, og stikke den 62-årige.

Ifølge JydskeVestkysten, som har fulgt sagen i retten, var kvinden i den periode meget paranoid og havde knive og andre forsvarsvåben liggende flere steder i lejligheden.

Kvinden har siden grundlovsforhøret 30. marts sidste år siddet varetægtsfængslet i surrogat på en retspsykiatrisk afdeling.

I anklageskriftet havde anklagemyndigheden lagt op til, at kvinden kunne dømmes til anbringelse på en psykiatrisk afdeling, hvis retten ikke ville idømme hende en fængselsdom.

Det mente en af de tre dommerstemmer i domsmandsretten ville være passende, men de to andre mente, at hun skulle idømmes 12 års fængsel, som er udgangspunktet i drabssager.

Annonce

Den 50-årige kvinde ankede på stedet dommen til Vestre Landsret med krav om frifindelse.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

AF: JOHN WENNERWALD

Sydkysten bliver grønnere 10. oktober 2021 kl. 23.23

AF: KURT HANSEN

Bogø vindmøller 05. oktober 2021 kl. 14.31

AF: JOHN WENNERWALD

Dronning over alle 03. oktober 2021 kl. 22.46

AF: TOM AHLQVIST

Ældres forhold. 30. september 2021 kl. 16.06

Annonce

ANNONCE