cookie-og-privatlivspolitik

112

Kvinde fængsles for at køre sin mand ned med lastbil

En 58-årig kvinde varetægtsfængsles i fire uger. Det har en dommer ved Retten i Holstebro besluttet onsdag.
28. juli 2021 kl. 14:22 Af Ritzau

En 58-årig kvinde, som er sigtet for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder, er blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Det er sket ved et grundlovsforhør ved Retten i Holstebro, oplyser anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi på Twitter.

Kvinden er sigtet for at have påkørt sin mand med sin lastbil omkring klokken 13 tirsdag lidt uden for Holstebro. Han døde efter påkørslen. Hun har nægtet sig skyldig i anklagen og kærer kendelsen om varetægtsfængsling.

Vestre Landsret skal derfor også vurdere, om hun kan fængsles i sagen.

- Udgangspunktet er, at vi sigter for uagtsomt manddrab, når der har været en færdselsulykke med dødelig udgang, siger senioranklager ved Midt- og Vestjyllands Politi Linette Lysgaard efter grundlovsforhøret.

Annonce

Anklagemyndigheden mener, at der er tale om særligt skærpende omstændigheder, fordi kvinden var påvirket af alkohol. Ifølge politiet havde hun en promille på 1,94.

Kvinden kan ikke se, hvordan promillen kan have været så høj. Det siger hendes forsvarer, Bent Aagaard, ved grundlovsforhøret.

Derfor nægter hun sig skyldig, skriver Dagbladet Holstebro-Struer, som har været til stede ved grundlovsforhøret.

Ifølge politiet forlod kvinden kortvarigt parrets hjem i sin lastbil. Hun har forklaret politiet, at hendes 60-årige mand lå død i indkørslen, da hun kom tilbage.

Linette Lysgaard fortæller, at kvinden gerne ville udtale sig ved grundlovsforhøret. Men da dørene til grundlovsforhøret blev lukket, kan hun ikke komme nærmere ind på den 58-åriges forklaring.

Annonce

I Danmark er grænsen for spirituskørsel ved 0,5 promille, men man kan dog også blive dømt med en lavere promille, hvis politiet vurderer, at man ikke er i stand til at køre bilen på betryggende vis.

Det fremgår af Rådet for Sikker Trafik.

Politiet har målt kvindens promille til 1,94. Virkningen er forskellig, alt efter hvor længe og ofte man drikker, men ifølge hjemmesiden www.sundhed.dk, der styres af stat, regioner og kommuner, er der en risiko for bevidstløshed ved en promille på 2,0. Her er opkast også almindeligt.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE