cookie-og-privatlivspolitik

4

Billeder

Fire personer blev reddet op af vandet efter deres båd var kæntret.
Foto: Anders Knudsen

112

Lå tre kvarter i iskoldt vand efter forlis

OPDATERET 21.50 Fire personer lå tre kvarter i vandet, da båd kæntrede. En er i kritisk tilstand
02. april 2021 kl. 18:39 Af Bjarne Arildsen og Margit Olsen

Fredag eftermiddag fandt en stor redningsaktion med helikopter, både og ambulancer sted ud for Stubbekøbing Havn, hvor fire personer var endt i vandet.

Det skete cirka klokken 14, da en båd, som de fire havde sat i vandet fra havnen, kæntrede.

Det var den ene af bådens passagerer - en ung kvinde - som foretog opkaldet fra vandet, fortæller vagtchefen hos Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.

Kvinden lå i vandoverfladen sammen med sin kæreste - begge iført redningsveste - men havde umiddelbart mistet bådens to andre passagerer - som ifølge politiet ikke havde redningsveste på- og den kæntrede speedbåd af syne.

Kvinden fik bagefter øje på de to andre, som ligesom hun selv og kæresten lå samlet.

Annonce

- Det er meget heldigt, at kvinden har telefonen på sig, og den stadig virker efter hun er faldet i vandet, for det lader ikke til, at andre har set kæntringen, hverken fra land eller fra vandsiden, siger vagtchefen hos Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.

En helikopter fik først bjærget de to personer, der ikke bar redningsvest. Kort efter fik redningsfolk trukket den unge kvinde og hendes kæreste ud af vandet.

Efter et kort stop på havnen i Stubbekøbing, hvor en læge fra en af ambulancerne, som var kaldt til havnen, blev taget med ombord i helikopteren blev alle fire fløjet til Rigshospitalet.

Den yngste af mændene betegnes som værende i kritisk tilstand, men vagtchefen har fra Rigshospitalet fredag aften fået at vide, at man er optimist med hensyn til det videre forløb.

- De er alle fire stærkt nedkølede efter at have ligget i vandet i cirka tre kvarter, og Rigshospitalet oplyser at der skal en skånsom temperaturstigning til, for at skade kroppen mindst muligt.

Annonce

Havtemperaturen er ifølge DMI omkring seks til otte grader i Grønsund ud for Stubbekøbing.

- Den ene af de redningshelikoptere, som kom frem, var så stor at alle fire fra forliset kunne være ombord, siger vagtchefen.

De fire personer som blev reddet op er en 21-årig kvinde og hendes jævnaldrende kæreste fra Nykøbing. Samt en mand på 53 år og en 49-årig kvinde fra Vordingborg.

Vagtchefen oplyser at en af de unge har familiære relationer til kvinden og manden fra Vordingborg. Familier til de forliste er underrettet.

Foruden to helikoptere deltog fire både i redningsaktionen. De to kom fra Gedser Redningsstation, mens en båd kom fra Maribo, og en båd kom fra Nykøbing.

Annonce

- Der var også tilkaldt fem ambulancer, og politiet var til stede med tre biler. Vi havde også selv køretøjer på stedet, siger indsatsleder hos Lolland-Falster Brandvæsen Johnny Rasmussen.

I forbindelse med efterforskningen af ulykken beder politiet eventuelle vidner til at ringe 114, hvis man har set noget, der kan hjælpe politiet med at opklare sagen.

Båden som de fire sejlede i, var sunket inden redningsberedskabet kom frem.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

Annonce

ANNONCE