cookie-og-privatlivspolitik
Sagen om Bitten Vivi Jensens læk af oplysninger om borgere skal for Højesteret. Bitten Vivi Jensen, der her ses på billedet, er tidligere blevet omtalt som whistleblower. (Arkivfoto)
Sagen om Bitten Vivi Jensens læk af oplysninger om borgere skal for Højesteret. Bitten Vivi Jensen, der her ses på billedet, er tidligere blevet omtalt som whistleblower. (Arkivfoto)
Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

112

Læk om pensionssager fra Frederiksberg Kommune skal for Højesteret

Bitten Jensen er i by- og landsret dømt for at videregive fortrolige oplysninger i strid med tavshedspligten.
20. oktober 2021 kl. 08:58 Af Ritzau

For tredje gang skal det danske retssystem tage stilling til, hvorvidt Bitten Vivi Jensen skal dømmes for at have lækket fortrolige oplysninger fra socialsager i Frederiksberg Kommune til en journalist.

Både ved Retten på Frederiksberg og i Østre Landsret er Bitten Vivi Jensen blevet dømt for at videregive information i strid med tavshedspligten, og nu skal Højesteret se på sagen.

Det sker, efter at hun har fået Procesbevillingsnævnets tilladelse til at tage sagen helt op til den øverste domstol i Danmark, skriver TV 2 Lorry.

- Jeg er overrasket, det havde jeg ikke regnet med. Det er frydefuldt, jeg er glad for afgørelsen, siger Bitten Vivi Jensen til TV 2 Lorry onsdag.

Det var en journalist på avisen Information, der i 2017 fik to plastikposer med sagsakter fra omkring 90 borgeres sager om førtidspension.

Annonce

Bitten Vivi Jensen har været ansat i Frederiksbergs sundhedsforvaltning i et særligt rehabiliteringsteam, der skulle lave indstillinger om førtidspension, og ofte var hun uenig i de afgørelser, der blev truffet.

Ved den seneste afgørelse i landsretten fandt domstolen, at det var et emne af væsentlig samfundsmæssig interesse, og dommerne medgav, at Bitten Vivi Jensen havde handlet ud fra en overbevisning om, at borgerne blev ladt i stikken.

Men disse punkter kunne ikke opveje den krænkelse, som borgerne havde været udsat for ved at få lækket deres stærkt personfølsomme oplysninger. Derudover henviste retten til det høje antal sager med så mange data.

Derfor stadfæstede Østre Landsretten en dom på ti dagbøder à 500 kroner.

Og samme dom går anklagemyndigheden efter endnu en gang. Det fremgår af en ankemeddelelse, som Bitten Vivi Jensen har lagt på Facebook.

Annonce

Her kan det yderligere ses, at hun har fået tilladelse til at tage sagen helt til Højesteret.

- Den 14. oktober 2021 har Procesbevillingsnævnet meddelt Bitten Vivi Jensen tilladelse til at anke dommen til Højesteret, lyder det i brevet.

Bitten Vivi Jensen, der har omtalt sig selv om whistleblower og er omtalt sådan i flere medier, blev fritstillet fra sit job i Frederiksberg Kommune i 2016 efter sin omfattende kritik.

Efterfølgende tog hun kopier af 90 sager for at kunne dokumentere kommunens behandling af syge og sårbare mennesker. Det var disse sager, der blev givet videre.

Bitten Vivi Jensen er kandidat på Frederiksberg til kommunalvalget på Bitten Vivi Jensen-listen. Listens formål er at repræsentere borgere i socialt udsatte positioner.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE