cookie-og-privatlivspolitik

112

Lærer gav 13-årig halsbånd på i skov og voldtog hende

En idrætslærer er kendt skyldig i flere voldtægter af elev og for at krænke to andres blufærdighed.
02. december 2019 kl. 10:35 Af Ritzau

Annonce

En 32-årig idrætslærer er skyldig i adskillige voldtægter mod en 13-årig elev på en sydsjællandsk skole. Afgørelsen er truffet af dommere og nævninger mandag ved Retten i Næstved.

Læreren var i alt tiltalt for 12 forhold. Det groveste forhold blev begået mod den dengang 13-årige pige i en skov, mens to andre piger, der også var elever på skolen, er blevet udsat for blufærdighedskrænkelser. Manden frifindes for krænkelser mod en fjerde pige.

Undervejs har nævninger og dommere set en over seks timer lang videoafhøring af pigen, som ikke selv vidnede i retten. Det er især pigens forklaring, som retten har valgt at stole på.

- Eleven fortæller meget detaljeret. Forklaringen virker selvoplevet og troværdig, siger retsformand Anders Martin Jensen.

Forsvarer Jeppe Søndergaard havde ellers lagt vægt på, at retten måtte tilsidesætte pigens forklaring, da den ifølge forsvareren var opdigtet.

Læreren er i det groveste forhold kendt skyldig efter paragraf 216 stk. 3, som kan give en straf på op til 12 år.

Retten vurderer nemlig, at voldtægten i skoven var af særligt farlig karakter.

Den 32-årige greb pigen hårdt om halsen, så det slørede for hendes øjne, ligesom han gav hende håndjern og halsbånd på, som han rev i under voldtægten, så hun havde svært ved at trække vejret.

Læreren har desuden truet pigen med, at han var med i en hemmelig gruppe af soldater. Han ville selv slå hende ihjel, hvis hun fortalte nogen om voldtægterne.

Her finder retten ham skyldig i vidnetrusler, som kan give op til otte års fængsel.

Læreren er ramt af posttraumatisk stresssyndrom, efter at han var udsendt til Afghanistan i 2008. Det er denne ptsd, der var skyld i det seksuelle forhold, har han forklaret i retten.

Anklager Siw Olsen går efter en straf på mindst syv års fængsel, samt at manden skal frakendes retten til at arbejde med børn og unge under 18 år.

Forsvarer Jeppe Søndergaard, mener, at der er "ualmindeligt mange formidlende omstændigheder". En passende straf er mellem to til fire års fængsel, vurderer han.

- Han har en hustru, som han har kendt i ni år, og de har et barn sammen på to år. De vil kæmpe sig igennem det her sammen, siger forsvareren.

Læreren beder dommere og nævninger om at tage hensyn til, at han allerede har siddet varetægtsfængslet i ti måneder, og at han har en familie, der venter på ham.

- Jeg håber, man vil tage et rimeligt hensyn til min familie, siger den 32-årige.

Domsafsigelsen falder mandag eftermiddag.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

AF: KNUD ÆRBO

Besparelser i ældreplejen 12. september 2020 kl. 10.18

Annonce