cookie-og-privatlivspolitik
En forhenværende synsmand blev mandag i Østre Landsret idømt halvandet års ubetinget fængsel for omfattende afgiftssvindel og dokumentfalsk. (Arkivfoto)
En forhenværende synsmand blev mandag i Østre Landsret idømt halvandet års ubetinget fængsel for omfattende afgiftssvindel og dokumentfalsk. (Arkivfoto)
Foto: David Zalubowski/Ritzau Scanpix

112

Landsret sænker bilsynsmands dom for svindel med dyre biler

En tidligere synsmand får nedsat sin straf fra to til halvandet års fængsel i sag om svindel med dyre biler.
14. september 2021 kl. 16:13 Af Ritzau

En forhenværende bilsynsmand blev mandag i Østre Landsret idømt halvandet års ubetinget fængsel for blandt andet omfattende afgiftssvindel og dokumentfalsk.

Det er en nedsættelse på et halvt år i forhold til hans dom i byretten. Retten i Næstved idømte ham 2 års fængsel.

Sagen startede, da et forsikringsselskab anmeldte en mistanke mod den 45-årige synsmand. Forsikringsselskabet mente, at han klonede dyre biler.

En klonet bil er en importeret bil, der bliver givet det samme stelnummer, som en bil der allerede befinder sig i Danmark. På den måde er det muligt at slippe for at betale den danske afgift.

Under ransagningen af den dømtes synshal i Slagelse fandt politiet både kontanter, en klonet Porsche og en hel del registreringsattester, der viste sig at være forfalskede.

Annonce

Porschen var ud over kloningen også stjålet i Sverige, hvilket retten vurderede, at den dømte burde have vidst. Derfor er han også dømt for hæleri.

I byretten blev han idømt en bøde på 1,25 millioner kroner, og han skulle betale et erstatningskrav på 2,5 millioner kroner fra Skat.

Begge bliver ifølge mandens forsvarsadvokat, Kim Bagge, nedsat med omkring 100.000 kroner i forhold til dommen ved Retten i Næstved.

Det sker, da han blev frifundet for et af forholdene omkring en motorcykel, hvor landsretten ikke fandt det bevist, at han var skyldig, oplyser Kim Bagge.

Det præcise beløb han skal betale, har det ikke været muligt at få oplyst tirsdag eftermiddag, da Østre Landsret stadig er i gang med at skrive dommen.

Annonce

Sagen drejer sig samlet om 18 biler og motorcykler, hvor han altså i Østre Landsret er blevet frikendt for at have snydt med en motorcykel.

Svindlen skal have foregået i perioden 2015 til 2017.

Han har fået frataget retten til at være synsmand i fem år.

Den dømte har ikke taget stilling til, om han vil forsøge at få sin sag for Højesteret, oplyser hans advokat.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel Mutti 26. september 2021 kl. 23.05

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

Annonce

ANNONCE