cookie-og-privatlivspolitik
Der blev skrevet "død over Paludan" på fliserne på Blågårdsplads på Nørrebro, onsdag den 18. april 2019 - det var, fire dage efter at Paludan stod for en demonstration, som udviklede sig til uroligheder, da Paludan-modstander angreb politiet. (Arkivfoto)
Der blev skrevet "død over Paludan" på fliserne på Blågårdsplads på Nørrebro, onsdag den 18. april 2019 - det var, fire dage efter at Paludan stod for en demonstration, som udviklede sig til uroligheder, da Paludan-modstander angreb politiet. (Arkivfoto)
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

112

Landsret ser med strenge øjne på drengs vold ved Paludan-demo

Fra at skulle afsone to måneders fængsel skal 17-årig nu afsone ti for kast mod politiet under demonstration.
10. december 2019 kl. 12:46 Af Ritzau

Annonce

I august slap en 17-årig dreng med at skulle afsone to måneder af en fængselsdom, efter at han i april kastede flere genstande mod politiet under en demonstration.

Men Østre Landsret mener, at den dom var for mild og har derfor skærpet straffen betydeligt. Landsrettens dom lyder på ti måneders ubetinget fængsel.

Volden foregik tilbage i april i forbindelse med en demonstration på Blågårds Plads, som politiker Rasmus Paludan fra partiet Stram Kurs stod bag.

Paludan er kendt for blandt andet at kaste med koranen under demonstrationer, ligesom der også er foregået afbrændinger af muslimernes hellige bog i forbindelse med hans arrangementer.

Det har vakt vrede blandt andet i muslimske indvandrermiljøer. Og i foråret var der flere uroligheder i forbindelse med Paludan-demonstrationer. Det førte til, at Paludan flere gange fik forbud mod at demonstrere.

Drengen, som nu er dømt, har indvandrerbaggrund.

Da Københavns Byret i august afsagde dom i sagen, lød straffen på seks måneders fængsel. De fire måneder blev gjort betinget, det vil sige, at de i udgangspunktet ikke skulle afsones.

I Østre Landsret er resultatet markant anderledes.

Straffen på 10 måneders ubetinget fængsel betyder, at muligheden for at kunne afsone i hjemmet med fodlænke, fordufter. Det kan nemlig kun ske, når straffen er seks måneder eller lavere.

En stribe mænd og drenge er i forvejen dømt for at have kastet genstande mod politiet ved demonstrationen. De højeste straffe indtil videre lyder på et års ubetinget fængsel.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce