cookie-og-privatlivspolitik
Indtil videre er det fortsat Færgen og de kendte færger, der sejler mellem Lolland og Langeland.
Indtil videre er det fortsat Færgen og de kendte færger, der sejler mellem Lolland og Langeland.
Foto: Danske Færger A/S

112

Langelandsfærgen ramte molen i Spodsbjerg

OPDATERET 17.25: Sejladsen mellem Lolland og Langeland måtte fredag eftermiddag indstilles. Ventes delvist genoptaget hurtigst muligt.
14. september 2018 kl. 16:52 Af Jakob Poulsen

Annonce

Langelandsfærgen, der sejler mellem Tårs på Lolland og Spodsberg på Langeland, blev fredag eftermiddag indstillet.

Ifølge presseansvarlig Jørgen Jensen fra Rederiet Færgen skyldes det, at den ene af rederiets to færger på overfarten, færgen Langeland, ramte molen under indsejlingen til Spidsbjerg klokken 13.

- Uheldet skete, ford man ved en fejl fik vendt den ene troster (en del af færgens fremdrivningsmekanisme, som skal vendes, når farten skal sænkes, red.) for sent.
- Færgen havde visiret oppe, da uheldet skete, så der er desværre også sket mindre skader på fire biler, der holdt på dækket, men så vidt vi er informeret, er der ikke nogen mennesker, der er kommet til skade, fortæller Jørgen Jensen.

Uheldet betød dog, at sejladsen måtte indstilles, for Søfartsstyrelsen skulle først undersøge den uheldsramte færge nærmere. Færgen var kort efter klokken 17 netop blevet frigivet af myndighederne, men selvom der ikke er sket store skader på den, er de store nok til, at rederiet må sende den direkte på værft i Svendborg, og ifølge Jørgen Jensen går der nogle dage, før den er tilbage i drift igen.

Søsterfærgen Lolland bliver dog sat i drift hurtigst muligt, hvilket vil sige i løbet af fredag aften, og så må den klare overfarterne alene, indtil Langeland er tilbage fra værft. Derfor vil der også være en del aflyste afgange i de kommende dage.

Uheldet betød, at der opstod en del kø i begge havne, men Jørgen Jensen fortæller, at man har tilbudt alle de, der ikke kunne komme med færgen, at de kan få deres billetter refunderet.

De biler og passagerer, der var ombord på den uheldsramte færge, fik ifølge den presseansvarlige lov at køre fra borde kort efter uheldet.

Hvis man vil holde sig ajour om sejladssituationen, kan man gøre det på Rederiet Færgens hjemmeside.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sygehusene yder over evne 21. juli 2019 kl. 22.30

AF: MARTIN WOUTERS

stormøde mellerm… 21. juli 2019 kl. 08.57

AF: JOHN WENNERWALD

AF: BJARKE ROSENKILDE

De kære konventioner. 11. juli 2019 kl. 15.26

AF: MARTIN WOUTERS

cykelbro, lille ekstra ø og… 08. juli 2019 kl. 09.07

AF: JOHN WENNERWALD

Fattigdomsgrænsen genindføres 07. juli 2019 kl. 22.38

Annonce