cookie-og-privatlivspolitik

112

Mænd dømt i sag om hvidvask af 100 millioner

To mænd er fundet skyldige i forsøg på hvidvask af 40 millioner kroner. Sagen indgår i større kompleks.
11. juni 2021 kl. 15:27 Af Ritzau

To mænd er fredag ved Retten i Roskilde dømt for forsøg på hvidvask af 40 millioner kroner. Straffene lyder på henholdsvis tre og halvandet års fængsel, oplyser anklagemyndigheden i en pressemeddelelse.

Sagen er del af et sagskompleks, som samlet set drejer sig om hvidvask for mere end 100 millioner kroner.

Betegnelsen "hvidvask" dækker over forskellige finansielle manøvrer. De har det fællestræk at få penge fra kriminalitet til at se ud, som om de er lovlige.

Mændenes hvidvask skete gennem to selskaber, hvor de var direktører og ejere. Via selskabernes bankkonti kanaliserede de store summer videre, blandt andet til et polsk selskab.

Retten udmålte den strengeste straf til Yehia Nader Jakob Jihad Kabbani, som er dømt for at ville hvidvaske et større beløb end den anden mand.

Annonce

Den anden mand er ud over forsøg på hvidvask i de to selskaber dømt for hvidvask i et mindre selskab, som indtil 2018 drev en café i Gevninge ved Roskilde.

Mændene var klar over, at de overførte penge måtte stamme fra ulovligheder, og derfor har de overtrådt straffelovens bestemmelse om hvidvask.

Retten har dog ikke fundet, at der er ført tilstrækkeligt bevis for, at mændene vidste, nøjagtig hvor pengene stammede fra. Derfor er der alene dømt for, at de har forsøgt at hvidvaske pengene.

Det er med andre ord ikke bevist, at pengene stammer fra kriminalitet.

I forlængelse af efterforskningen har Bagmandspolitiet rejst sager mod personer knyttet til ti forskellige selskaber. Sagerne for så vidt angår tre af selskaberne er endeligt afgjort, mens to andre er afgjort i byretten og anket til landsretten.

Annonce

Derudover er der to sager, som endnu ikke er behandlet ved retten.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

AF: KENNETH WINTHER

Storstrøm Fængsel bløder... 03. juli 2021 kl. 09.56

Annonce

ANNONCE