cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Jan Knudsen, arkivfoto

112

Mand fængslet for at true politi med bue og pil

En yngre mand varetægtsfængsles i fire uger på en psykiatrisk afdeling i en sag om trusler fra Dannemare i sidste uge.
28. juli 2021 kl. 11:28 Af Ritzau

En 25-årig mand varetægtsfængsles i fire uger for trusler mod en kommunalt ansat og mod politiet. Han fængsles i surrogat og skal altså opholde sig på en psykiatrisk afdeling.

Det har en dommer ved Retten i Nykøbing Falster onsdag besluttet, fortæller specialanklager Susanne Bluhm.

Mandens forsvarer sagde ved begyndelsen af retsmødet, at hans klient nægtede sig skyldig, men manden har valgt ikke at kære kendelsen om fængsling til landsretten.

Sagen udspringer af episoder, der fandt sted onsdag i sidste uge. Her skulle den 25-årige angiveligt have truet en offentligt ansat i Dannemare.

Manden, der ifølge hans mor tidligere har gået til bueskydning, tog derefter en bue og pil med sig over til det grønne område Hundeparken.

Annonce

Politi var blevet tilkaldt, og de traf den yngre mand i parken, hvor de så sig nødsaget til at skyde ham, da han angiveligt truede dem med bue og pil.

Han blev ramt i maven og måtte indlægges på hospitalet til behandling. Og en uge senere har han altså været frisk nok til at møde op i et grundlovsforhør.

Allerede dagen efter truslerne og skuddet blev den 25-årige mand fængslet, men det var in absentia, altså uden at manden selv var til stede i retten.

Den 25-årige mands mor talte efter hændelsen med Ekstra Bladet, hvor hun fortalte, at hendes søn har en psykisk lidelse, og at han tidligere har været indlagt. Han vil ikke tage medicin, forklarede hun.

Som altid når nogen afgår ved døden eller kommer alvorligt til skade som følge af politiets indgriben, er det Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP), der skal undersøge sagen.

Annonce

Rigspolitiets seneste årsrapport om magtanvendelse viser, at der i 2019 var fem sager, hvor politiet skød mod personer. I den forbindelse kom fem personer til skade, men ingen afgik ved døden.

Mellem 2014 og 2019 er der indberettet mellem to og fem sager om året, hvor politiet har skudt mod personer. I 2014, 2015 og 2016 havde samlet set fem sager en dødelig udgang.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE