Annonce
112

Mand idømt et års fængsel for økseangreb

Øksen skar ind i halsmuskulaturen og efterlod et fem centimeter langt sår, da en kvinde blev angrebet af sin samlever i august. Tiltalte fortalte i retten, at de to skændes hver dag, og at hun jævnligt beskylder ham for utroskab. Foto: Anders Knudsen

Skar kæreste i halsen med økse - parret er stadig sammen.

FUGLSE Dommen lød på et års fængsel, da 41-årige Mogens Ib Jensen onsdag eftermiddag var i Retten i Nykøbing, tiltalt for blandt andet at angribe sin samlever med en økse.

Sagen stammer fra 2. august, hvor han i et skænderi smed kæresten, som han stadig er sammen med, på gulvet, holdt hende nede med halsgreb og siden skar hende i halsen med en økse. Det skete ved deres hjem nær Fuglse og gav et anklageskrift på legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter.

Tiltalte er tidligere straffet og var på gerningstidspunktet i en prøvetid efter en dom fra 2018. Det var ifølge dommeren en skærpende omstændighed og udløste en straf fra det tidligere forhold.

"Han dræber mig"

Anmelderen af sagen fik sig en aften, han aldrig glemmer, den dag angrebet fandt sted.

- Han kom løbende efter mig med en hæksaks. Jeg benede som en sindssyg, for jeg var fandeme bange for mit liv, fortalte han retten om aftenen, hvor han kort forinden, ved 19-tiden, havde nydt en smøg ved sin nærliggende ejendom.

Herfra så han en bil komme kørende i "sindssyg" fart. Han spurgte en nabo, hvem der kørte sådan og fik at vide, at det var tiltalte, som han opsøgte for at høre til det. Ved dennes hus så han tiltalte og dennes samlever i ophedet diskussion foran huset, hvor forurettede anklagede tiltalte for utroskab. De forsvandt ind i huset, men snart efter kom kæresten løbende ud.

- Hun råbte "han dræber mig, han dræber mig, han dræber mig. Ring til politiet", fortalte vidnet, der så, at hun blødte, men ikke så overfaldet.

Da han bad Mogens Ib Jensen, der ifølge sig selv var meget beruset, tage det roligt, lød svaret, at han skulle blande sig uden om. Da blev hæksakse-jagten indledt. Den endte hurtigt, da tiltalte faldt i en hæk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Græd i vidneskranken

En politimand, der var på gerningsstedet og optog forurettedes vidneudagn, vidnede også. Hun sagde både, hun ikke ville udtale sig og gjorde alligevel dette. Det fik forsvareren til at bede retten se bort fra udsagnet, der heller ikke var gennemlæst eller underskrevet af forurettede. Hun og Mogens Ib Jensen har boet sammen i de otte år, de har været kærester. Parret har et barn sammen, som dog ikke bor med dem.

Heller ikke i retten, hvor hun grædende indtog vidneskranken, ønskede hun at udtale sig, mens fotografier af hendes tilstand efter overfaldet blev brugt som dokumentation. Her sås flere mærker og det fem centimeter lange og én centimeter dybe sår, som øksen havde skåret ind i halsmuskulaturen. Det krævede fem sting på skadestuen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Modtog dommen

Mogens Ib Jensen indrømmede i vidneskranken, at der havde været husspetakler, men derudover var hans forklaring en anden. Han fortalte, at uoversenstemmelsen skyldtes, at parret var uenige om, hvorvidt de skulle til et biltræf. Kæresten kastede flere ting efter ham og væltede et marmorbord over hans tæer, hvorefter han tvang hende ned på gulvet og holdt hende nede for at få hende til at slappe af.

Hans afviste at have taget kvælertag på hende. Ifølge ham sled kæresten sig fri og løb ud af huset, Senere gik han ud for at finde hende og faldt da sammen med hende i en hæk. Såret på hendes hals mente han skyldtes glasskår fra en masse glas, der væltede ned fra marmorbordet og blev knust, da det væltede.

Den forklaring godtog dommeren og de to domsmænd ikke, selvom der fandtes en økse på adressen, der imidlertid ikke havde DNA fra forurettede.

Efter tre kvarters votering lød dommen, som tiltalte modtog. Den landede midt mellem anklagerens og forsvarerens påstande, omend sidstnævnte ønskede frifindelse, da tiltalte erklærede sig uskyldig.

  • Øksen skar ind i halsmuskulaturen og efterlod et fem centimeter langt sår, da en kvinde blev angrebet af sin samlever i august. Tiltalte fortalte i retten, at de to skændes hver dag, og at hun jævnligt beskylder ham for utroskab. Foto: Anders Knudsen
Annonce
112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

Annonce
Annonce
Lolland

Øget med millioner: Ny uddeler bag stor fremgang

112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

112

Tre anholdt: Narkohunden Alfa opsnusede et halvt kilo kokain

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Guldborgsund

Ekstremt vejr koster kommune mindst 24 millioner kroner

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Annonce
Annonce
Maribo

Sygdomsforløb satte gang i butiksdrøm: Nu har han slået døren op

Indland

Myndighederne jubler: Snart er det slut

Guldborgsund

Nyt udvalg: Færre skal være afhængig af pendling

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

Sport

NFH dummer sig gevaldigt i Sønderjyske - under maksimalt pres nu

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum