cookie-og-privatlivspolitik
Nationalt Cyber Crime Center (NC3) har sammen med Nordsjællands Politi og Københavns Politi fundet frem til en mand, som mistænkes for at lokke piger og unge kvindet til at sende nøgebilleder og -videoer. (Arkivfoto)
Nationalt Cyber Crime Center (NC3) har sammen med Nordsjællands Politi og Københavns Politi fundet frem til en mand, som mistænkes for at lokke piger og unge kvindet til at sende nøgebilleder og -videoer. (Arkivfoto)
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

112

Mand sigtes for at lokke med filmroller for at få nøgenfotos

Politiet mistænker en mand fra Hillerød for at have snydt piger og unge kvinder til at udlevere nøgenbilleder.
02. juni 2020 kl. 14:15 Af Ritzau

Annonce

Flere piger og unge kvinder er ifølge Nordsjællands Politi blevet lokket til at sende nøgenbilleder og -videoer til en mand, som udgav sig for at været caster på tv- og filmproduktioner.

Manden er tirsdag blevet anholdt og sigtet for blufærdighedskrænkelser.

Det skriver Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Manden er 33 år og fra Hillerød.

Han har ifølge politiet brugt et kendt navn fra medieverdenen og har fået sine ofre til at tro, at de ved at sende intime billeder kunne komme i betragtning til roller i film og på tv.

Efterforskningen er sket i et samarbejde mellem Nordsjællands Politi, Københavns Politi og Nationalt Cyber Crime Center (NC3) under Rigspolitiet.

Efterforskningsleder og politikommissær Jakob Rahbek fra Nordsjællands Politi kalder det "en grov udnyttelse af unge kvinders karriereønsker".

- Det har været gjort så professionelt, at det har været svært for kvinderne at gennemskue setuppet, siger han i meddelelsen.

Politiet oplyser ikke, hvor mange ofre der menes at være, men der er tale om "et større antal unge kvinder flere steder i landet".

- Den slags sager kan desværre være rigtig svære at efterforske, fordi der på internettet kan gøres meget for at skjule gerningsmandens identitet.

- Generelt vil jeg gerne opfordre til, at man - såfremt man ønsker at sende intime billeder af sig selv til andre - skal gøre sig grundige overvejelser om, hvem man sender dem til, og hvad indholdet af billederne er.

- Internettet glemmer aldrig, og man er ikke altid bekendt med modtagerens hensigter, siger Jakob Rahbek.

Politiet fortsætter efterforskningen af sagen, men vil ikke umiddelbart kræve den 33-årige mand varetægtsfængslet.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce