cookie-og-privatlivspolitik
Politiet har lørdag aften afspærret et stykke af Enighedsvej. 16. februar 2019.

2

Billeder

16. februar 2019 afspærrede politiet et stykke af Enighedsvej, efter at der var sket et hjemmerøveri i en villa på vejen.
Foto: David Arnholm

112

Mand sigtet for næsten tre år gammelt hjemmerøveri

Et groft hjemmerøveri på Falster i februar 2019 er kommet et skridt nærmere at blive opklaret.
01. december 2021 kl. 13:05 Af Jakob Poulsen

En 41-årig mand fra Næstved, som i forvejen sidder varetægtsfængslet i en helt anden sag om grov kriminalitet, er nu også blevet sigtet for et næsten tre år gammelt hjemmerøveri i Nykøbing.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en kort pressemeddelelse.

Hjemmerøveriet skete i februar 2019 og gik ud over en 66-årig mand fra Nykøbing, som som blev overfaldet i sit hjem og bundet, hvorefter røverne stak af med et ikke nærmere angivet kontantbeløb.

Det var, da politiet tog dna-prøve i forbindelse med den sag, hvor den 41-årige sidder fængslet, at man fandt et match med dna fra nogle af de kriminaltekniske spor, man i sin tid fandt på gerningsstedet for hjemmerøveriet.

- Selvom der går en rum tid fra gerningstidspunktet, skal en gerningsmand ikke vide sig sikker, og den aktuelle sag viser, at de spor, der bliver sikret på et gerningssted, senere kan kædes sammen med en gerningsmand, som nu skal stå til ansvar for sine handlinger, siger vicepolitiinspektør Rune Dahl Nilsson i pressemeddelelsen fra politiet.

Annonce

Politiet mener, at der stadig kan være en eller flere medgerningsmænd på fri fod.

Da den sigtede allerede sidder varetægtsfængslet, vil han ikke blive fremstillet i grundlovsforhør. Røverisagen vil i stedet blive behandlet sammen med den anden sag mod ham, oplyser politiet.

Et kig i Folketidendes arkiv viser, at der formentlig er tale om et hjemmerøveri, som fandt sted på Enighedsvej lørdag 16. februar. Ifølge omtalen fra dengang var der tale om to mænd, som trængte ind i den 66-åriges villa, hvor de optrådte voldeligt og forlangte penge, hvorefter de bagbandt manden.

Det lykkedes ham efterfølgende at komme fri ved egen kraft, hvorefter han slog alarm til politiet. De to røvere blev betegnet som yngre mænd, der talte dansk.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE