cookie-og-privatlivspolitik

112

Mange køreprøver aflyses på grund af manglende coronapas

Det koster en køreskoleelev et gebyr på 600 kroner at glemme et gyldigt coronapas til køreprøven.
07. maj 2021 kl. 12:45 Af Ritzau

Ikke kun i fitnesscentre og på restauranter er der krav om at fremvise et gyldigt coronapas - det gælder også for køreskoleelever, som skal til prøve. Men mange glemmer det, og det koster.

Både ved teoriprøven og den praktiske køreprøve er der krav om, at eleven kan fremvise et gyldigt coronapas og dermed dokumentere enten vaccination eller en frisk negativ test. Uden pas bliver prøven aflyst.

Regningen ender hos den coronapasløse køreskoleelev, som må betale et nyt prøvegebyr på 600 kroner for at kunne gå til en ny prøve.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser fredag, at der i politikredsen indtil nu er blevet aflyst 42 prøver. Det drejer sig om 35 teoriprøver og 7 praktiske prøver.

Det svarer ifølge politiet til, at en prøvesagkyndig har fået aflyst alle sine prøver en dag, og at cirka fem teoriprøvehold har fået aflyst deres prøver.

Annonce

Aflysningerne er sket i perioden fra 7. april til 6. maj.

I samme periode er køreskoleelever i Syd- og Sønderjylland 19 gange mødt op til en teoriprøve uden det påkrævede coronapas.

Også her har det resulteret i aflysning af prøver, oplyser politikredsen i et opslag på Twitter fredag aften.

Det fremgår af politiets retningslinjer i forbindelse med teori- og køreprøver, at eleven skal fremvise et coronapas, som enten dokumenterer en negativ prøve, der højst er 72 timer gammel, et gennemført vaccinationsforløb, eller at eleven har været smittet med corona inden for de seneste 180 dage.

- Prøvetagere, der ikke fremviser et coronapas og ikke er omfattet af en undtagelse herfor, skal bortvises fra køreprøven, står der i retningslinjerne.

Annonce

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE