cookie-og-privatlivspolitik
17. september trængte tre maskerede og bevæbnede medlemmer af banden Brothas ind på en café på Amager for at dræbe medlemmer af en rivaliserende bande. De fandt dog ikke dem, de søgte. Fredag er en 28-årig mand i Dommervagten i København blevet varetægtsfængslet i sagen.
17. september trængte tre maskerede og bevæbnede medlemmer af banden Brothas ind på en café på Amager for at dræbe medlemmer af en rivaliserende bande. De fandt dog ikke dem, de søgte. Fredag er en 28-årig mand i Dommervagten i København blevet varetægtsfængslet i sagen.
Foto: Kaare Smith/Ritzau Scanpix

112

Maskerede mænd trængte ind på café med trukne skydevåben

Et bandemedlem er blevet varetægtsfængslet for drabsforsøg efter en dramatisk episode på københavnsk café.
12. oktober 2018 kl. 13:30

Annonce

Gæsterne på en café på Amagerbrogade fik en ubehagelig og meget dramatisk oplevelse en mandag aften i september, da tre hætteklædte mænd trængte ind med trukne skydevåben.

Mændene var medlemmer af banden Brothas, og ifølge politiet var de på jagt efter medlemmer af NNV-gruppen, der har brudt med Brothas.

Torsdag blev en 28-årig mand anholdt i sagen, og i et grundlovsforhør i Dommervagten i København blev han fredag varetægtsfængslet, sigtet for blandt andet drabsforsøg.

Ifølge sigtelsen kom han sammen med flere andre kørende til caféen i fire biler kort før klokken 21 den 17. september.

Tre mænd steg ud af den ene bil. Iført maskering og med våben i hånd gik de ind i caféen, hvor de gik rundt og ledte efter flere personer fra NNV-gruppen.

Ifølge politiet var deres hensigt at dræbe dem, de ledte efter. Men de var ikke på caféen, og mændene gik tilbage til bilerne, som kørte fra stedet i høj fart.

Foruden drabsforsøg er den 28-årige sigtet for at have været i besiddelse af en pistol, en automatriffel og en pumpgun.

Våbnene blev den 26. september fundet ved en ransagning af et skur i Greve syd for København.

I grundlovsforhøret nægtede manden sig skyldig.

Dommeren fandt dog, at der er begrundet mistanke om, at han er skyldig i sigtelsen og bestemte, at han skal varetægtsfængsles i foreløbig fire dage.

Den højst usædvanlige frist på fire dage blev sat, fordi varetægtsfængslingen af 11 andre, der er sigtet i forbindelse med bandekonflikten, udløber tirsdag.

Det betyder, at politiet kan begære varetægtsfængslingen af alle 12 forlænget samme dag.

De 11 blev anholdt i en større politiaktion ved Rødvig på Stevns natten til den 26. september. De er på kryds og tværs sigtet for fem drabsforsøg og to røverier begået i perioden fra 5. til 26. september i København.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Lokallisten Lolland siger… 20. maj 2019 kl. 20.22

AF: JENS RANE HOLCK

Nej til havbrug, ja til… 20. maj 2019 kl. 00.05

AF: JOHN WENNERWALD

Bananrepublikken Danmark 19. maj 2019 kl. 23.27

AF: LEIF A. JENSEN

Gylden mammon S garanti for… 16. maj 2019 kl. 21.25

AF: STEEN BAHNSEN

Lukning af Dannelunde… 16. maj 2019 kl. 14.27

AF: CARSTEN GRACE HARDINGTON

Gerninger, beregnet på at… 14. maj 2019 kl. 09.49

Annonce