cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

112

Masser af færdselskontroller i pinsen

Politiet havde travlt med at tjekke trafikanter på de lokale veje i dagene omkring pinse.
02. juni 2020 kl. 19:30 Af Rikke Folm Berg og Jakob Poulsen

Annonce

Politiet lavede fredag 29. maj en stor færdselsindsats i hele Lolland Kommune i tidsummet fra klokken 13.30 til 18.40.

Det førte til i alt 33 færdselssager, hvoraf en stor del involverede færdsel på knallert. Der var blandt andet sager med spirituskørsel på knallert, euforiserende stoffer, kørsel uden kørekort, en brugstyverisag, kørsel uden hjelm, kørsel uden forsikring, overtrådte fartbegrænsninger, lånte knallerter uden førerret og sager, hvor førerne af knallerterne ikke efterkom politiets anvisninger om at stoppe.

Derudover var der af færdselssager på andre køretøjer en række sager, hvor føreren kørte uden førerret, frem for fuldt stop, uden sele, trods fejl og mangler, uden medbragt kørekort, uden kørekort til kategorien eller overhalede ulovligt. Endelig kørte en 17-årig uden ledsager.

Mandag var politiet på færde igen, denne gang fra klokken 16.15 til 19.15. Mandagens kontrol var rettet imod de såkaldt små knallerter, og det førte til en god håndfuld af sager.

Ifølge politiets døgnrapport var der to sager om knallerter, der kunne køre for hurtigt, en knallertkører uden styrthjelm, en uden forsikring, en, der blev sigtet for spirituskørsel og en for at køre uden kørekort.

I Nykøbing blev der også gennemført to kontroller af trafikanter.
Ved den første kontrol fredag blev to sigtet for at overtræde registreringsbekendtgørelsen, to for ikke at have sikkerhedssele på og en for en hastighedsforseelse på en lille knallert.

Dagen efter blev en lignende kontrol gennemført. 94 kørertøjer blev kontrolleret, men blot en enkelt blev noteret af politiet. Vedkommende havde ikke sikkerhedssele på.

Mandag var der også kontrol ved Nørre Alslev. Her blev der uddelt to sigtelser for ikke at have mærket langsomtkørende vogntog med en trekant bagpå samt en sigtelse for kørsel uden kørekort, fremgår det af døgnrapporten.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

Annonce