cookie-og-privatlivspolitik

112

Medier: Bagmandspolitiet har afhørt hovedmistænkt i udbyttesagen

Efter fire år er den hovedmistænkte i danmarkshistoriens største svindelsag afhørt af Bagmandspolitiet.
12. december 2019 kl. 18:02 Af Ritzau

Annonce

Efter fire års efterforskning er manden, der mistænkes for at være hjernen bag danmarkshistoriens største svindelsag, blevet afhørt af Bagmandspolitiet.

Afhøringen af den britiske statsborger med bopæl i Dubai, Sanjay Shah, har været holdt hemmelig.

Men nu oplyser Politiken og TV2, at Sanjay Shah blev afhørt over tre dage i september i residensen for Danmarks ambassadør i Abu Dhabi.

Samme sted blev Sanjay Shahs hustru, Usha, afhørt over en halv dag.

Bagmandspolitiet, hvis officielle navn er Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International kriminalitet, vil over for de to medier hverken be- eller afkræfte, at afhøringen har fundet sted.

Afhøringen skete efter, at Folketinget for mere end et år siden bad justitsministeren redegøre for, hvorfor Bagmandspolitiet intet foretog sig over for den hovedmistænkte, som i fuld offentlighed levede et luksusliv med sin familie i Dubai.

Sanjay Shah blev af både Skattestyrelsen og Bagmandspolitiet i Danmark allerede i 2015 udpeget som hovedmanden i den formodede svindel med udbytteskat, der fra 2012 til 2015 kostede den danske statskasse mindst 12,7 milliarder kroner.

Shah har fra begyndelsen erkendt, at hans Solo-selskaber medvirkede til at hente mere end otte milliarder kroner ud af Danmark i den forbindelse.

Men han har også hævdet, at alt var lovligt, og har stillet sig til rådighed for at lade sig afhøre af dansk politi.

Det ønske fremsatte Bagmandspolitiet, ifølge Politikens og TV2's oplysninger, først efter fire års efterforskning af sagen, nemlig i begyndelsen af september i år, og afhøringen begyndte blot tre uger senere.

Bagmandspolitiet mødte op med fire medarbejdere, blandt dem vicestatsadvokat Niels Vejby Hansen og specialanklager Marie Tullin.

Sanjay Shah havde sin danske forsvarsadvokat, Kåre Pihlmann med, foruden den tyske advokat Kai Schaffelhuber, der er en del af det advokatteam, som forsvarer Shah i sager om formodet udbyttesvindel i blandt andet Storbritannien og Tyskland.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce