cookie-og-privatlivspolitik

112

Messerschmidt i retten: Der var en papirstorm i Bruxelles

Morten Messerschmidt understreger under sin retssag, hvor mange papirer han skulle skrive under som formand.
02. august 2021 kl. 14:00 Af Ritzau

Dansk Folkepartis næstformand, Morten Messerschmidt, fortæller mandag i Retten i Lyngby, hvordan han som formand for partialliancen Meld skulle skrive under på enorme mængder dokumenter.

Messerschmidt er anklaget for EU-svig og dokumentfalsk ved at have brugt penge fra EU til at betale dele af Dansk Folkepartis sommergruppemøde i 2015.

Anklageren fokuserer under første del af sin afhøring på, hvordan Meld fungerede, og hvad Messerschmidts ansvar var. Blandt andet om han skulle godkende og underskrive betalinger.

Morten Messerschmidt beskriver i retten, hvordan han blev forelagt store mængder papirer til underskrift.

- Jeg har aldrig skrevet under på så mange papirer, som jeg har gjort her. Man vil blive overrasket over, hvor mange papirer jeg skulle skrive under.

Annonce

- Cirka hver anden måned får jeg en mappe, der bliver forelagt. Det kan være takkebreve, referater og alt muligt, der skal skrives under, siger Morten Messerschmidt.

Han siger, at han ikke mener, at det var en betingelse for udbetaling af penge, at han godkendte udbetalingen med en underskrift. Men at han ikke mindes det.

Tidligere i forhøret har Morten Messerschmidt beskrevet EU som "et papirhelvede" for derefter at spørge dommeren, om man må bruge det ord.

Det må man ikke, så Morten Messerschmidt må nøjes med at kalde EU for "et papircirkus".

Morten Messerschmidt var formand for Meld i 2015, hvor der blev udbetalt EU-støtte til en række aktiviteter, som EU-Parlamentet tidligere har sagt, skulle betales tilbage, fordi de havde karakter af partiaktiviteter og ikke EU-aktiviteter.

Annonce

Han er specifikt tiltalt for på falsk grundlag at have lavet en ikkeeksisterende EU-konference på samme tidspunkt som DF's sommergruppemøde i 2015. For dermed at få EU til at betale en del af regningen.

Morten Messerschmidt nægter sig skyldig og vil frifindes. Anklagemyndigheden kræver fængselsstraf for EU-svig og dokumentfalsk.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

Madfællesskab 28. september 2021 kl. 16.21

AF: JOHNNY BØGVAD

Kommentar til jeres indlæg… 28. september 2021 kl. 16.19

AF: JOHN STÆVNGAARD

Historisk øjeblik venter! 27. september 2021 kl. 11.47

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel Mutti 26. september 2021 kl. 23.05

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

Annonce

ANNONCE