cookie-og-privatlivspolitik

23

Billeder


Foto: Claus Hansen

112

Mindst 200 grise omkommet i voldsom gårdbrand

BILLEDSERIE: Cirka 80 grise overlevede. Branden er nu slukket.
05. december 2013 kl. 17:11 Af Jakob Poulsen (jap@folketidende.dk)

Annonce

Af Jakob Poulsen og Margit Olsen

Mindst 200 grise er døde, og cirka 80 har overlevet en meget voldsom gårdbrand, som i aftes og i nat raserede en landejendom på Kaløgråvej ved Kallø nord for Sakskøbing.

Det oplyser indsatsleder Bo Andersen fra Guldborgsund Redningsberedskab fredag morgen. Hovedparten af de omkomne grise er døde af røgforgiftning, mens andre måtte skydes af politiet eller aflives af dyrlæger, der blev tilkaldt til stedet.

Ifølge folketidende.dks oplysninger var det nødvendigt at skyde så mange, at de tilstedeværende betjente til sidst løb tør for ammunition.

Det præcise antal af døde og overlevende grise er meget usikkert, men der var 280 søer samt et ukendt antal pattegrise og smågrise i staldene. 50 af søerne, samt et mindre antal pattegrise og smågrise har overlevet. Resten er som nævnt omkommet.

Mellem 40 og 50 brandfolk og frivillige fra brandstationerne i Sakskøbing, Nysted, Maribo, Nørre Alslev og Nykøbing kæmpede sammen med mandskab fra Beredskabsstyrelsen i Næstved aftenen igennem for at slukke den meget voldsomme brand, som blev forværret af den kraftige storm. 

Beredskabschef Peter Søe fra Guldborgsund Redningsberedskab oplyste sent torsdag aften, at meldingen, da alarmen indløb, lød på, at omkring 280 grise skulle være fanget i staldbygninger på ejendommen.
- Det er lykkedes os at redde stuehuset og en stald, hvor der befinder sig flere søer med smågrise. Resten af staldbygningerne er desværre enten helt nedbrændt eller devist brændt, og en del grise i bygningerne er døde af røgforgiftning, fortalte han.

Branden er nu slukket. Årsagen til branden kendes endnu ikke, men det kraftige stormvejr betød, at den udviklede sig hurtigt og voldsomt. Politiets teknikere vil undersøge brandårsagen i næste uge, oplyser lokalpolitiet i Nykøbing fredag morgen.

Politiet oplyste torsdag aften på deres Twitter-profil, at ingen personer er kommet til skade i forbindelse med branden.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

Annonce