cookie-og-privatlivspolitik
Jyske Banks filialer i Fredericia og Kolding var afspærret fredag formiddag, da bankerne modtog trusselsbreve. (Arkivfoto).
Jyske Banks filialer i Fredericia og Kolding var afspærret fredag formiddag, da bankerne modtog trusselsbreve. (Arkivfoto).
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

112

Mistænkelige breve til Jyske Bank er ikke farlige

For anden dag i træk får filialer i Jyske Bank mistænkelige breve. Denne gang i Kolding og Fredericia.
07. maj 2021 kl. 10:58 Af Ritzau

Politi og brandvæsen er fredag formiddag til stede ved Jyske Banks filialer i Kolding og Fredericia og har sat afspærringer op, efter at filialerne har modtaget mistænkelige breve.

Det siger vagthavende operationschef ved TrekantBrand Bo Gøgsig til JydskeVestkysten. Han oplyser, at der ikke er nogen fare på færde.

- Vi tager hånd om brevene og sørger for, at de bliver sikret, og så bliver de overdraget til politiet efterfølgende og til efterforskningen, siger operationschefen.

Brevene kommer, dagen efter at fire andre Jyske Bank filialer fik tilsendt mistænkelige breve. To af brevene nåede frem, og PostNord stoppede de andre to.

Brevene var adresseret til filialerne i Aalborg, Frederikshavn, Kjellerup og Holstebro. Hovedsædet i Silkeborg fik også et trusselsbrev torsdag morgen ifølge TV Midtvest.

Annonce

Hændelsen fik Jyske Bank til at låse alle døre til deres filialer torsdag og fredag. Kunder kan stadig møde efter aftale i banken, oplyser de.

Brevene er trusselsbreve, som indeholder et pulver. Det skriver Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Politikredsen står for den videre efterforskning.

De foreløbige undersøgelser af indholdet i brevene, som Statens Serum Institut i København har foretaget, viser, at der er tale om et ufarligt stof.

Det er ikke oplyst, hvad pulveret er, men de breve, som indtil videre er blevet undersøgt, var ufarlige.

Annonce

Politiinspektør hos Midt- og Vestjyllands Politi Hans Roost, der er leder af politikredsens centrale efterforskning, oplyser, at brevene er en overtrædelse af straffelovens paragraf 266.

Den handler om at true med en strafbar handling for at frembringe alvorlig frygt. Straffen kan være på op til to års fængsel.


KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE