cookie-og-privatlivspolitik
Tirsdag er anden dag i sagen mod fem svenskere, der er tiltalt for dobbeltdrab i Herlev. Dagen bruges på, at de sidste tre tiltalte skal forklare sig. (Arkivfoto)
Tirsdag er anden dag i sagen mod fem svenskere, der er tiltalt for dobbeltdrab i Herlev. Dagen bruges på, at de sidste tre tiltalte skal forklare sig. (Arkivfoto)
Foto: Anne Bæk/Ritzau Scanpix

112

Mistænkt om dna på mordriffel: Jeg har ikke rørt et våben

Fem mænd nægter sig alle skyldige i dobbeltdrab i Herlev, som skal være begået som del i svensk bandekonflikt.
11. august 2020 kl. 13:24 Af Ritzau

Annonce

Både dna og videoovervågning er centrale beviser i sagen om dobbeltdrabet på to unge mænd, der 25. juni sidste år blev ramt af flere skud i Herlev.

Gerningsmændene kørte i en stjålet sølvgrå Audi, som blev fundet med brandskader på en parkeringsplads i Nærum efter drabene. I bilen er der fundet flere ting med dna, der ifølge anklageren matcher fem svenske mænd, der er tiltalt for drabene.

Blandt andet er der i bilen fundet en automatriffel - AK47 - med dna. Våbnet blev sammen med en pistol brugt ved drabene.

Ifølge senioranklager Rasmus Kim Petersen er dna-materialet på riflen sandsynligvis fra den ældste tiltalte i sagen - en 25-årig mand. Men i Retten i Glostrup afviser den tiltalte at have haft noget med våben at gøre.

- Jeg har overhovedet ikke haft nogen berøring eller forbindelse med nogen våben, da jeg kom til Danmark - heller ikke i Stockholm og Malmø. Det gælder det hele, siger han tirsdag.

Blandt andet er dna matchende den yngste af de tiltalte, en 18-årig mand, fundet på en mønstret hue i bilen.

Tirsdag i Retten i Glostrup forklarer han, at det er hans hue, og at han kan have glemt den i bilen, som han tror, at han var i nogle dage inden drabet.

- Jeg havde været til fest og drukket lidt for meget. Der kom en ven med denne her bil, tror jeg, og skulle køre mig til en taxaholdeplads. Jeg har ikke vidst, at det var en stjålet bil. Så tog jeg en taxa til Malmø, siger den 18-årige.

Hans fingeraftryk er også på nogle poser, der er fundet i gerningsbilen. Dem kan han også have rørt ved under turen, forklarer han.

Senioranklager Rasmus Kim Petersen vil i retten også vide, om det er den 18-årige, som er fanget på overvågning løbende i den modsatte retning, kort efter at den sølvgrå Audi ses køre ind på parkeringspladsen i Nærum.

Overvågningen er filmet på lang afstand.

- Det kan være en af danskerne, der er ude at løbe en morgentur. Viser du billeder uden mit ansigt, kan jeg jo ikke bekræfte det, svarer den unge svensker.

Ifølge anklageren har drabene rod i en konflikt mellem de svenske bander Dødspatruljen og Shottaz. Den ene af de dræbte skal angiveligt have haft en ledende rolle i Shottaz.

Men alle de fem tiltalte i sagen nægter sig skyldige og nægter at have været på gerningsstedet. De fire, der ind til videre er blevet spurgt til det i retten, afviser også tilknytning til Dødspatruljen.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

Annonce