cookie-og-privatlivspolitik

15

Billeder

På Skovbøllevej er et stort træ væltet ind over muren ved en gård.
Foto: Claus Hansen

112

Mur bukkede under for stormvejret, og træer knækkede

OPDATERET KLOKKEN 18.05: Stormvejret giver udfordringer. Færgeafgange aflyses. Bil ramt af træ. Mur væltet. Vej spærret. Tag ramt.
15. december 2019 kl. 15:43 Af David Arnholm

Annonce

LOLLAND Mange steder på Lolland er træer knækket i søndags-stormen og væltet ud over kørebaner. Det giver travlhed hos Toreby Bjærgning, der ellers var til juleoptog i Sakskøbing.

- Vi har fået en hel masse opgaver fra politiet og Lolland Kommune, så vi måtte afbryde og komme videre, fortæller indehaver Anders Jalkiewicz.

Han har i alt fire biler på opgave, og de har ryddet væltede træer i i Birket, på Maglemervej, to steder i Nakskov.

- Vi skærer dem i småstykker, lægger dem i rabatten og kører videre til de næste, fortæller han fra Volshave Skovvej nær Søllested, hvor en stor poppel er væltet og skal skæres i stykker.

Også brandvæsnet har haft noget at se til. På Kaj Munks Vej i Maribo væltede et stykke af en tre meter høj læmur således, så politiet måtte spærre vejen, indtil brandvæsnet fik ryddet op.

Der var fare for, at resten af muren kunne vælte, så i samråd med politiet og ejeren lagde vi resten ned i hans have, fortæller indsatsleder Jakob Petersen fra Lolland-Falster Brandvæsen.

Han tilføjer, at sten fra den væltede mur var meget tæt på at ramme en parkeret bil, der dog lige nøjagtig slap for skrammer og buler.

Så heldig var en anden bil ikke - et sted mellem Søllested og Maribo fik den smadret ruden af et træ.

Også et hus er blevet ramt. Det ligger på Erantisvej i Nakskov og fik et hul i taget, da et træ ramte det - hullet er på størrelse med en tennisbold.

På Birkevænget i Nakskov er der meldinger om løse tagsten.

Og på Skovbøllevej nord for Nakskov var Have-entreprenøren i gang med at skære et træ i stykker, da to andre og store træer pludselig væltede med rødderne op. Det blev derfor vurderet, at det var for farligt at arbejde på vejen, som derfor i stedet er blevet spærret.

Stormen har også fået Scandlines til at aflyse afgang på Gedser-Rostock-overfarten. Det drejer sig om:

Fra Gedser: søndag klokken 15 og 17. Fra Rostock: søndag klokken 15 og 17.

Rederiet beklager og oplyser, at den ordinære sejlplan genoptages fra Gedser klokken 19.15 og fra Rostock klokken 19.15.

Alternativt anbefaler Scandlines både fragt- og passagerkunder at benytte overfarten fra Rødby til Puttgarden, hvor færgerne sejler efter planen hver 30. minut.

- Hold øje med www.scandlines.dk for den aktuelle trafikinformation, opfordrer rederiet.

Flere steder i landet giver stormen også problemer på vejbroer: https://folketidende.dk/Indland/Kraftig-blaest-udfordrer-trafikken-paa-flere-broer/artikel/532112KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Au pair-ordningen til eftersyn 19. januar 2020 kl. 22.57

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's svanesang. 19. januar 2020 kl. 13.30

AF: LEIF A. JENSEN

Når der penge i at snakke… 19. januar 2020 kl. 00.37

AF: SVEN-ERIK JENSEN

Kører alt for stærkt og for tæt 18. januar 2020 kl. 13.45

AF: BJARKE ROSENKILDE

Den Konservative Khader og… 17. januar 2020 kl. 21.45

AF: SIMON HAMPE SØRENSEN

Dannebrog og… 17. januar 2020 kl. 15.58

Annonce