cookie-og-privatlivspolitik
I krydset Maribovej/Løjtoftevej kørte bilisten frem for fuldt stop, står der i anklageskriftet, men han har nu nok snarere overtrådt en vigepligt.
I krydset Maribovej/Løjtoftevej kørte bilisten frem for fuldt stop, står der i anklageskriftet, men han har nu nok snarere overtrådt en vigepligt.
Foto: Jan Knudsen

112

Narkobilist dømt i retten

En 28-årig mand kørte råddent med politiet i hælene.
05. marts 2021 kl. 06:03 Af David Arnholm

VESTLOLLAND Anklageskriftet omfattede 14 punkter, da en 28-årig mand for nylig var i retten og blev dømt for det hele.

Langt det meste handlede om kørsel. Han blev således dømt for brugstyveri af en Citroën Berlingo og en trailer fra en adresse i Søllested i april 2018. Begge dele erkendte han, om end han kun havde været passager og ikke selv kørt bilen.

Han erkendte også, at han 12. juni 2019 havde kørt bil i Nakskov, selv om han var påvirket af amfetamin og ikke havde noget kørekort, men han nægtede, at han skulle have undladt at stoppe, da politiet gav tegn til det, og at han i krydset Maribovej/Løjtoftevej havde kørt frem for fuldt stop.

Til gengæld erkendte han, at han senere på køreturen havde kørt venstre om et helleanlæg på Vestre Landevej i Stokkemarke.

Ikke længe efter, 29. juni 2019, var den gal igen. Også denne gang havde han kørt med amfetamin i blodet, denne gang i Vesterborg i en Peugeot 206, han selv ejer. Dette forhold erkendte han.

Annonce

Og 20. oktober 2019 kørte han igen amfetamin-påvirket rundt, endnu en gang i Vesterborg, og nu i en bil, han havde taget fra sin kæreste, hvilket han erkendte. Til gengæld nægtede han, at han skulle have lavet en hasarderet overhaling på et sted, hvor en modkørende måtte trække til siden for at undgå et sammenstød.

Synderegisteret omfattede også et indbrud i en villa på Søllestedgårdvej 20. februar 2018, hvor han sammen med en medgerningsmand havde stjålet to brændeovne. Det erkendte han.

Som nævnt blev han fundet skyldig i det hele, og straffen blev fastsat til 50 dages betinget fængsel med en prøvetid, ligesom han fik en bøde på 20.000 kroner og fik konfiskeret Peugeot 206'eren og de to brændeovne. Manden skal også være under tilsyn af Kriminalforsorgen og - hvis Kriminalforsorgen finder det fornødent - undergive sig behandling mod misbrug af euforiserende stoffer.

Endelig blev han frakendt førerretten i seks år, ligesom han skal betale sagens omkostninger.

Ved udmåling af straffen lagde retten blandt andet vægt på, at forholdene er forholdsvis gamle, og at han ikke tidligere er straffet - bortset fra et enkelt tilfælde af kørsel uden at have erhvervet kørekort.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

AF: JOHN WENNERWALD

VM i Qatar 05. april 2021 kl. 09.32

AF: JESPER LORENTZEN

Biodiversitet og vejkanter 03. april 2021 kl. 19.00

AF: PAW HALLANDSON

Sol og vind går helt i sort… 02. april 2021 kl. 21.47

Annonce

ANNONCE