cookie-og-privatlivspolitik
Der blev benyttet flere forskellige grænseovergange, da der blev indsmuglet amfetaminolie, MDMA, hash og kokain til Danmark, hævder anklagemyndigheden i en stor sag, som helt usædvanligt skal behandles bag lukkede døre. (Arkivfoto)
Der blev benyttet flere forskellige grænseovergange, da der blev indsmuglet amfetaminolie, MDMA, hash og kokain til Danmark, hævder anklagemyndigheden i en stor sag, som helt usædvanligt skal behandles bag lukkede døre. (Arkivfoto)
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

112

Narkotika blev smuglet til fods over grænsen til Tyskland

Retten i Sønderborg ruller gardinerne ned til narkosag, som skal behandles over 26 retsmøder.
22. oktober 2021 kl. 12:14 Af Ritzau

I de fleste sager om smugling af narkotika bliver der brugt personbiler eller lastvogne til at få stof over grænsen, og andre gange sker det på busser, i tog og i fly.

En større sønderjysk sag skiller sig ud. I ét tilfælde blev benene brugt, da der skulle slæbes hård narko ind over landegrænsen fra Tyskland. Til fods blev to liter amfetaminolie i april sidste år smuglet ind i Danmark.

Det påstår Syd- og Sønderjyllands Politi i hvert fald i en sag, som snart skal afgøres i retten. Efter forarbejdning af olien blev der fremstillet i alt seks kilo amfetamin, kan man læse i anklageskriftet.

I alt skal der være blevet produceret 30 kilo amfetamin af de portioner olie, som på forskellige tidspunkter angiveligt blev indsmuglet.

Fire personer er tiltalt i sagen, som både handler om smugleri og om handel. Men Retten i Sønderborg har besluttet, at den skal behandles bag lukkede døre frem til domsafsigelsen.

Annonce

Det vil sige, at 26 retsmøder er lukket land for offentligheden. De finder sted i perioden fra 8. november og frem til midten af februar.

Det er sjældent, at der sker hemmeligholdelse af, hvad der foregår under den såkaldte hovedforhandling i retten.

- Det er meget usædvanligt, siger en af forsvarerne, advokat Glenn Hein. Han oplyser, at ønsket er kommet fra anklageren, men vil ikke udtale sig yderligere.

Hos Syd- og Sønderjyllands Politi er der ingen forklaring om baggrunden. Anklageren er på ferie, lyder det.

Hovedreglen i loven er, at der er åbenhed i retsplejen.

Annonce

I øvrigt har de tiltalte ifølge påstanden i tiltalen ikke været ensidige, hverken når det gælder valg af stof eller metode til transport. Der er også i en række tilfælde indsmuglet hash, kokain og amfetamin. Desuden er fem kilo MDMA nævnt i anklageskriftet.

Indførslerne skal være sket både ved Kruså, Sæd ved Tønder, Frøslev og Rens, hedder det. Nogle gange blev det aftalt på det sociale medie Snapchat.

De påståede kriminelle aktiviteter skal være sket fra december 2016 og frem til maj sidste år. De fire sidder i arresthuse, fordi de er varetægtsfængslet. To er udenlandske statsborgere og kræves udvist.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Fejø skole står til lukning 07. december 2021 kl. 22.38

AF: PER HØYEM

Folketidende er i vinter dvale. 06. december 2021 kl. 12.15

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen har… 06. december 2021 kl. 12.04

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

Annonce

ANNONCE