cookie-og-privatlivspolitik
Nicki Bille er for tiden klubløs, efter at danmarksserieklubben Ishøj IF stoppede samarbejdet med ham efter et turbulent 2019. (Arkivfoto).
Nicki Bille er for tiden klubløs, efter at danmarksserieklubben Ishøj IF stoppede samarbejdet med ham efter et turbulent 2019. (Arkivfoto).
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

112

Nicki Bille dropper anke af dom på fire måneders fængsel

Fodboldspilleren Nicki Bille frafalder sin anke af dom, som han fik sidste år for vold og trusler.
27. januar 2020 kl. 09:55 Af Ritzau

Annonce

Dommer og anklager var mandag formiddag mødt forgæves op i Østre Landsret, da fodboldspilleren Nicki Bille har valgt at frafalde sin anke af den dom på fire måneders fængsel, som han fik i april 2019.

Det oplyser Billes advokat, Asser Gregersen, ti minutter inden begyndelsen på ankesagen i Østre Landsret.

- Han tog beslutningen sent i går aftes. En tur i landsretten er en stor beslutning for de fleste, og det er ikke noget, man skal tage let. Der er mange, der i dagene op til overvejer tingene en ekstra gang. Det har Nicki så også gjort, siger advokat Asser Gregersen.

Anklagemyndigheden lavede en såkaldt kontraanke, da Nicki Bille i sin tid ankede dommen fra byretten.

Men da han nu har frafaldet sin anke, har anklagemyndigheden også besluttet at frafalde kontraanken, oplyser anklager Peter Messerschmidt.

Den oprindelige dom fra byretten i fjor rummede en del forhold.

Bille blev dømt for at have truet en cyklist med en luftpistol i indre København og var i besiddelse af 0,26 gram kokain. De forhold erkendte han.

Derudover blev han dømt for at have slået en dørmand i ansigtet med knyttet næve, ligesom han truede en sygeplejerske, da han selv var indlagt for skudsår fra et haglgevær. Begge forhold nægtede han.

Episoderne fandt sted i 2018, og Nicki Bille ser nu frem til at få lidt ro på i 2020, forklarer advokat Asser Gregersen. Imens står tv-personligheden og blogger Nikita Klæstrup og filmer, da hun arbejder på en dokumentar om fodboldspilleren.

- Han har haft et skidt 2018, og han vil gerne lægge det bag sig. Det ville han allerede i byretten i april. Så har der været nogle episoder i medierne i 2019, det er jeg med på, men han har brugt 2019 på at få det bedre, og det her er så den sidste del i det, siger Asser Gregersen.

I december 2018 blev Nicki Bille ramt af over 40 haglskud i sin underarm. I 2019 blev en 31-årig mand så idømt to år og fire måneders fængsel for besiddelse af haglgeværet under særligt skærpende omstændigheder.

Retten troede på mandens forklaring om, at haglgeværet lå i en taske, hvorfra det automatisk gik af og ramte Bille i armen.

Billes pulsåre i armen er i dag permanent ødelagt, lød det i retten.

Den omstridte angriber har ført lidt af en fodboldnomade-tilværelse. Siden han debuterede for BK Frem i 2005, har han i alt været forbi 14 klubber.

I dag er Bille klubløs, efter at danmarksserieklubben Ishøj IF gav ham chancen for at spille igen i 2019. Men her svigtede det blandt andet med mødepligten til træning, og derfor stoppede parterne samarbejdet i november.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Endelig ændres voldtægtsparagraffen 23. februar 2020 kl. 21.40

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

Annonce