cookie-og-privatlivspolitik
Det kom til at koste et offer for et overfald dyrt, at han truede overfaldsmand med ladt riffel.
Foto: Jan Knudsen

112

Offer dømt for at true gerningsmand

I forbindelse med et overfald med økse truede offer med skarpladt våben – Det kostede en fængselsstraf.
22. august 2018 kl. 11:27 Af Peter Gade

Annonce

Det var en hård skæbne, der overgik den 51-årige Leif Werner Larsen fra Dannemare, da han i en domsmandssag ved Retten i Nykøbing blev idømt to og et halvt års fængsel for at besidde et skarpladt våben på sin bopæl syd for Dannemare 27. april i år.

På grund af flere formildende omstændigheder blev de to år af dommen gjort betingede, således at han alene skal afsone de seks måneder.

Når der i indledningen står en hård skæbne, er det, fordi at netop 27. april blev en af de mere begivenhedsrige store bededage i den 51-årige mands liv.

Netop den dag trængte en 45-årig mand ind på hans bopæl og angreb ham med en økse. Han blev ramt både på hånden og i hovedet og blev samme aften i lægehelikopter bragt til Rigshospitalet til behandling for kraniebrud og skader på hånden.

Når den 51-årige nu stod tiltalt for overtrædelse af straffelovens paragraf 192a ved at opbevare skarpladt våben under særligt skærpende omstændigheder, er det, fordi han den aften opbevarede en salonriffel af mærket Husqvarna ladt med en skarp patron bag døren til sit soveværelse.

Efter det grove overfald hentede han - ifølge anklageskriftet - den ladte salonriffel kaliber 22 og pegede på den 45-årige mand med riflen, mens han råbte: "Kan du så komme ud".
Bagefter affyrede han et skud op i luften.

Han er ikke tiltalt for at have skudt mod den indtrængende person. Straffen går alene på at opbevare et skarpladt våben.

Netop strafferammen i den slags sager med skarpladte våben er blevet skærpet betragteligt de senere år i forbindelse med bande- og rockerkriminalitet.

Den 51-årige valgte at tage betænkningstid med hensyn til eventuel anke af dommen.

Sagen mod den 45-årige har endnu ikke været for retten

Læs også Mand fik hovedskader efter økseoverfald i hjem på LollandKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Forbyd lattergas 18. august 2019 kl. 22.18

AF: BJARKE ROSENKILDE

I begrebsforvirringens golde favn. 18. august 2019 kl. 12.47

AF: LARS RASMUSSEN

Solceller omkring Grænge landsby 15. august 2019 kl. 18.53

AF: LEIF A. JENSEN

Stem, som I plejer og… 13. august 2019 kl. 18.53

AF: JOHN WENNERWALD

Den udødelige 11. august 2019 kl. 21.03

AF: LEIF A. JENSEN

Hold kæft, hvor det går,… 08. august 2019 kl. 09.08

Annonce