cookie-og-privatlivspolitik
Idyllisk ser det ud på Husbyvej, men det var det ikke 27. april, da en mand med en økse troppede op på adressen.
Idyllisk ser det ud på Husbyvej, men det var det ikke 27. april, da en mand med en økse troppede op på adressen.
Foto: Jan Knudsen/arkiv

112

Offer fik højere straf end sin overfaldsmand

Blev idømt to og et halvt års fængsel for at forsvare sig mod
overfaldsmand med økse.
19. januar 2019 kl. 19:40 Af Peter Gade

Annonce
FAKTA
Leif Werner Larsen blev idømt to og et halvt års fængsel.
De to år er betinget. Han blev dømt for overtrædelse af § 192a ved at besidde og skyde med et våben under særligt skærpende omstændigheder. Strafferammen går fra to til otte år.
Han blev også dømt for trusler, idet et skud op i luften anses som en trussel.
Overfaldsmanden Kim Kenneth Rimfort var oprindeligt sigtet for drabsforsøg, men blev alene tiltalt for rå og brutal vold efter § 245, trusler og ulovlig indtrængen.
Han blev idømt to års ubetinget fængsel.
Rå vold har en strafferamme op til seks år. Trusler kan straffes op til to år. Ulovlig indtrængen har en strafferamme op til seks måneder.

DANNEMARE - Det her er simpelthen møghamrende uretfærdigt, og det føles ikke særligt trygt i et retssamfund, at min klient skal straffes hårdere end den mand, der overfaldt ham med en økse og burde have været dømt for drabsforsøg.

Sådan lød ordene i landsretten i Slotsgade i Nykøbing, da advokat Martin Andersen skulle forsvare sin klient, den 51-årige Leif Werner Larsen, der var tiltalt for at affyre en salonriffel under særligt skærpende omstændigheder.

Men lige lidt hjalp det. Landsretten valgte at stadfæste byrettens dom på to og et halvt års fængsel, hvoraf de to år blev gjort betinget.

Den 51-årige mands forbrydelse bestod alene i, at han affyrede et skud med en gammel salonriffel op i luften for at skræmme en overfaldsmand væk, der havde trængt sig ind i hans hus og truet med at slå ham ihjel og efterfølgende ramt ham i hovedet med et øksehug.

De dramatiske begivenheder fandt sted store bedesag i april sidste år, hvor Leif Werner Larsen i sit hjem på Husbyvej ved Dannemare blev opsøgt af den dengang 45-årige Kim Kenneth Rimfort, som han kun kendte perifert.

"Gæsten" slog terrassedøren i stykker og råbte trusler på livet.

Leif Werner Larsen fik gennet hustruen ind i soveværelset og bad hende kontakte politiet.

Selv tog han sin salonriffel, som han brugte til at skyde rotter med, i soveværelset og gik udenfor hoveddøren, hvor han skød et skud op i luften for at skræmme den truende mand væk.

Det lykkedes ikke. I stedet blev han selv overfaldet og ramt i hovedet og på hånden med en økse, inden Kim Kenneth Rimfort forlod ejendommen.


Troede han skulle dø

At det var alvor, fremgik tydeligt, da Leif Werner Larsen i denne uge mødte op i retssalen med et mange centimeter langt ar i panden, som vil præge hans ansigt resten af livet.

Hans hustru forklarede som vidne, at hun var overbevist om, at han var døende, da hun efter overfaldet ventede utålmodigt på, at ambulancen skulle nå frem.


Alvorlige konsekvenser

Leif Werner Larsen blev i helikopter overført til Rigshospitalet, hvor han var indlagt flere dage. Ifølge den retsmedicinske undersøgelse havde han været i livsfare og har også fået varig mén.

Det grove overfald har på flere måder fået konsekvenser for Leif Werner Larsen og hans kone.

De har nu valgt helt at flytte fra landsdelen, inden den 45-årige bliver løsladt fra sin fængselsstraf, idet de ikke tør være i huset.

Det har også fået den konsekvens, at parret ikke får lov til at få besøg af deres børnebørn, når overfaldsmanden bliver løsladt, af frygt for deres liv.

Oven i skal han nu afsone seks måneders ubetinget fængsel.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

AF: KNUD ÆRBO

Besparelser i ældreplejen 12. september 2020 kl. 10.18

Annonce