cookie-og-privatlivspolitik
Betjente og jurister i specialgruppen Særlig Efterforskning Øst arbejder fortsat med "Operation Goldfinger". Nu er 20 blevet varetægtsfængslet. (Arkivfoto)
Betjente og jurister i specialgruppen Særlig Efterforskning Øst arbejder fortsat med "Operation Goldfinger". Nu er 20 blevet varetægtsfængslet. (Arkivfoto)
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

112

Operation Goldfinger: Nu er 20 fængslet i stor narkosag

Svensk statsborger på 65 år havde intet imod at blive udleveret til Danmark, oplyser anklager.
17. august 2019 kl. 12:17

Annonce

En svensk statsborger på 65 år sigtes af politiet for at have været pengemand for et stort netværk, der har smuglet 1,6 ton heroin og kokain.

Manden blev anholdt forleden i Malmø i forbindelse med en efterforskning, som politiet har døbt "Operation Goldfinger".

Han lod sig frivilligt udlevere til Danmark, og i et retsmøde lørdag i Københavns Byret har han nægtet sig skyldig. Dommeren har dog varetægtsfængslet ham frem til 4. september, oplyser anklager Annika Jensen.

I alt er nu 20 personer varetægtsfængslet i sagen. Desuden er fire andre for tiden frihedsberøvet i Sverige, Holland og Tyskland. De danske myndigheder har krævet de fire udleveret.

Det var i en større aktion i slutningen af juni, at politifolk i Slovenien, Albanien, Tyskland, Holland, Sverige og Danmark gik ud for at foretage anholdelser og ransage lejligheder og ejendomme.

- Ved ransagningerne fandt vi over 20 kilo kokain og en masse penge, sagde politiinspektør Torben Svarrer fra specialgruppen Særlig Efterforskning Øst i juni.

Et fællestræk ved de fleste af de fængslede er, at de har rødder i Albanien.

Den overordnede sigtelse drejer sig om smugling og besiddelse af i alt 1650 kilo kokain og heroin. Men den senest fængslede har ifølge politiets påstand haft en anden rolle. Han skal have håndteret og vekslet de mange kontanter, som skulle bruges, hævdes det.

- Vi sigter ham for at have holdt netværket kørende ved at være pengemand, oplyser anklager Annika Jensen.

Smuglerierne skal være foregået i svensk indregistrerede biler. I specialbyggede hemmelige rum lå der narkotika. Ifølge politiet var der tale om mindst 55 transporter. Hver gang lå der cirka 15 kilo i de særlige rum i bilerne, har politiet tidligere oplyst.

I den internationale sag har det europæiske politisamarbejde Europol og anklager-samarbejdet Eurojust stået for koordination og udveksling af oplysninger. Undervejs er der også rejst sigtelser om våben.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsnet får et løft i 2020 01. december 2019 kl. 21.30

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Så er det nok! 01. december 2019 kl. 17.10

AF: BJARKE ROSENKILDE

Marcus Knuth, en kommende… 29. november 2019 kl. 13.08

AF: BJARKE ROSENKILDE

Skraldespansk 29. november 2019 kl. 12.51

AF: JOHN WENNERWALD

Kriminelle bandemedlemmer… 24. november 2019 kl. 21.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Bedstemor med slag i! 21. november 2019 kl. 18.21

Annonce