cookie-og-privatlivspolitik
En 29-årig mand er ved Retten i Horsens idømt otte års fængsel for at køre 11 kilo kokian fra Brædstrup til Hedensted for en ven. Vennen er tidligere idømt 13 års fængsel for at opbevare 25 kilo kokain. De to er dog kun småfisk i en langt større sag om smugling af narko til Norge. (Arkivfoto).
En 29-årig mand er ved Retten i Horsens idømt otte års fængsel for at køre 11 kilo kokian fra Brædstrup til Hedensted for en ven. Vennen er tidligere idømt 13 års fængsel for at opbevare 25 kilo kokain. De to er dog kun småfisk i en langt større sag om smugling af narko til Norge. (Arkivfoto).
Foto: Enrique Castro-Mendivil/Reuters

112

Otte års fængsel for at køre pakke med kokain 30 kilometer

En 29-årig mand er idømt otte års fængsel for at køre en pakke med 11 kilo kokain fra Brædstrup til Hedensted.
29. juni 2020 kl. 16:44 Af Ritzau

Annonce

En vennetjeneste har mandag i Retten i Horsens kostet en 29-årig mand dyrt.

I retten tilstod han, at han kørte en kasse med 11 kilo kokain fra Brædstrup til Hedensted vest for Horsens. En strækning på godt 30 kilometer.

Retten kvitterede med en dom på otte års fængsel.

Det oplyser politiets specialenhed Særlig Efterforskning Vest, SEV, i en pressemeddelelse.

Lars Blaabjerg forklarede, at hans ven Max havde bedt ham hente kassen i Brædstrup og aflevere den på landejendom ved Hedensted. Efterfølgende skulle han køre til Hirtshals for at tjekke, om der var politi eller toldkontrol ved færgen til Norge.

- Han sagde i retten, at han var klar over, at pakken nok indeholdt noget ulovligt, men han havde på ingen måde regnet med, at der var tale om stoffer. Han troede, at der kunne være tale om penge, siger senioranklager Lars Petersen.

På vej fra Brædstrup til Hedensted kørte Lars Blaabjerg forbi sit hjem i Tørring. Her åbnede han pakken og kunne se, at der var tale om narko. Han var dog ikke klar over, at det var kokain.

Ifølge sin forklaring fik Lars Blaabjerg ikke betaling for at køre de 11 kilo kokain de omkring 30 kilometer. Han gjorde bare sin gamle ven Max en tjeneste.

I april blev Max Vollmer Nielsen idømt 13 års fængsel for at opbevare 25 kilo kokain på landejendommen ved Hedensted, hvor han havde lejet en længe. Også han tilstod sin rolle i sagen.

SEV indledte efterforskningen sidste efterår, og den 15. januar slog de til i en koordineret aktion med norsk politi. Her blev de to mænd anholdt i Danmark, mens en 50-årig mand blev anholdt i Norge.

De to danske mænd er dog kun småfisk i en langt større narkosag som det norske politi har optrevlet.

I en langvarig efterforskning under kodenavnet "Operation Hubris" er flere end 50 personer blevet anholdt siden 2018. De er blevet sigtet for både hash, amfetamin, MDMA, heroin og kokain, oplyste norsk politi i januar.

Lars Blaabjerg overvejer nu, om han vil anke længden af sin straf til Vestre Landsret.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

Annonce