cookie-og-privatlivspolitik
Fragtskibet "Duncan Island" er onsdag fortsat beslaglagt i Kalundborg, efter at politifolk bordede det lørdag eftermiddag syd for Gedser. Fra skibet blev der ved Langeland nedkastet 100 kilo kokain. (Arkivfoto)
Fragtskibet "Duncan Island" er onsdag fortsat beslaglagt i Kalundborg, efter at politifolk bordede det lørdag eftermiddag syd for Gedser. Fra skibet blev der ved Langeland nedkastet 100 kilo kokain. (Arkivfoto)
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

112

Alle 24 søfolk på fragtskib med kokain er nu fængslet

Fragtskib lastet med bananer fra Ecuador havde også 100 kilo kokain med. Politiet fortsætter undersøgelse.
19. februar 2020 kl. 11:40 Af Ritzau

Annonce

Otte besætningsmedlemmer fra fragtskibet "Duncan Island" er onsdag eftermiddag blevet fængslet af en dommer i Københavns Byret. Dermed er samtlige 24 søfolk fra skibet frihedsberøvet.

De sigtes alle for at have deltaget, da der fra skibet lørdag formiddag blev kastet mindst 100 kilo kokain ned til en mindre båd, som bragte narkoen i land ved Spodsbjerg på Langeland.

I forvejen er 16 andre søfolk blevet varetægtsfængslet til 27. februar. Samme frist har dommer Karen Duus Mathiessen nu fastsat for de otte. Fire af dem er fra Filippinerne, tre er russiske statsborgere og en er fra Letland.

Desuden er yderligere tre mænd - en russer og to letter - fængslet for at have modtaget den store mængde kokain.

Søndag blev de otte første gang stillet for en dommer, efter at politiet havde hyret Egon's Turistbusser til at køre dem til København fra Kalundborg. Her havde "Duncan Island" lagt til efter at være blevet overtaget af politifolk syd for Gedser.

Ved den lejlighed fik de otte anholdelsen opretholdt i tre døgn. Dermed fik politiet yderligere tid til at undersøge sagen. I søndagens retsmøde var de alle villige til at svare på spørgsmål, oplyser dommeren.

Tilsyneladende har politiet siden skabt en begrundet mistanke mod søfolkene. Hvad den nærmere går ud på, vides ikke. Retsmødet er holdt bag lukkede døre.

Fængslingen forklarer dommeren med, at de på fri fod kan tænkes at ødelægge opklaringsarbejdet, og at de måske vil stikke af.

Fragtskibet var lastet især med bananer og broccoli. Det var i januar afsejlet fra havne i Ecuador og Mexico, inden det satte kursen mod først Helsingborg i Sverige.

Efter afsejlingen ned gennem Storebælt på vej mod næste destination, Sankt Petersborg i Rusland, blev kokainen lørdag formiddag losset i farvandet ved Langeland.

Politiets teori er, at stoffet skulle til København og muligvis andre steder i Skandinavien, fremgår det af sigtelsen.

Det 178 meter lange "Duncan Island" ligger onsdag fortsat i havnen i Kalundborg, hvor politiet er ved at undersøge det på kryds og tværs.

- Det vil tage en rum tid, siger vicepolitiinspektør Knud Hvass i Københavns Politi om ransagningen.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Mundbind i flextrafik 09. august 2020 kl. 21.38

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

Annonce