cookie-og-privatlivspolitik
Øverst på den grå bygning med Gertsens Radio kan man se et af kameraerne i overvågningen af Axeltorv.

3

Billeder

Øverst på den grå bygning med Gertsens Radio kan man se et af kameraerne i overvågningen af Axeltorv.
Foto: Claus Hansen

112

Overvågning uden stor betydning

Politiets videoovervågning af Axeltorv har ikke ændret væsentligt på hverdagen
03. februar 2019 kl. 16:10 Af Peter Gade

NAKSKOV I forbindelse med den finanslov for 2018, som regeringen vedtog i samarbejde med Dansk Folkeparti, blev der afsat et beløb på to millioner kroner til at opsætte videoovervågning forskellige steder i landet for at øge borgernes tryghed og for at forebygge kriminalitet

I Sydsjællands og Lolland-Falsters Politikreds fik man af denne pulje bevilget penge til at sætte videoovervågning op tre steder i politikredsen, og har faldt valget på Slagelse, Haslev og Nakskov som de steder, hvor en sådan overvågning kunne gøre mest gavn.

Videokameraerne blev sat op i september måned sidste år, og i Nakskov valgte man Axeltorv, som på det tidspunkt havde været temmelig plaget af utryghedsskabende aktivitet omkring torvet i form af blandt andet meget ræskørsel.

Siden dengang har der været lagt en alvorlig dæmper på ræskørslen i takt med, at mange af de personer, der kørte ræs, er blevet fængslet i længere tid.

Derfor er det faktisk begrænset, hvad det har haft af betydning, at de mange kameraer er sat op på og ved Axeltorv.

Annonce

Politikommissær Boje Jørgensen fra lokalpolitiet i Nakskov fortæller, at der er opsat otte kameraer i alt rundt omkring på Axeltorv.

- Det er dog meget begrænset, hvor meget vi har brugt dem til at opklare kriminalitet, siger Boje Jørgensen, der ikke kan huske en eneste gang, hvor de har været til gennemsyn i forbindelse med en sag om kriminalitet på torvet.

- I den tid, vi har haft kameraer oppe, har der været meget opgravning på Axeltorv, som har betydet, at der færdes færre mennesker, end der ellers plejer at gøre, lyder en af de forklaringer, Boje Jørgensen har om den manglende brug.

Når der er mindre ræskørsel på Axeltorv i dag, hænger det også sammen med, at man besluttede at udlægge bump på stedet, som effektivt forhindrer ræskørsel.

Antallet af personer i nattelivet på Axeltorv har også indskrænket sig efter, at byens eneste diskotek nu ligger på Vejlegadebro. Samtidig er der lukket forretninger på torvet.

Annonce

På turistkontoret på torvet har man i hvert fald bemærket, at der er væsentligt mindre ræskørsel.

Ole Hansen, der driver kiosken på Axeltorv, og selv bor på torvet, kan ikke se, at der har været nogen som helst ændring i trygheden på torvet.

- Jeg kan stadig høre, at de kører hurtigt om aftenen. Jeg tror ikke, overvågningen har nogen effekt.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Er Det Konservative… 13. maj 2021 kl. 16.24

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

Annonce

ANNONCE