cookie-og-privatlivspolitik
Politiet i Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi har fået hjælp af fynske kolleger i sag om et hjemmerøveri. (Arkivfoto)
Politiet i Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi har fået hjælp af fynske kolleger i sag om et hjemmerøveri. (Arkivfoto)
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

112

Politi: Røvere sprøjtede Rolex-ejer i ansigtet med peberspray

Efter annonce i Den Blå Avis blev en mand i Skælskør frarøvet et Rolex-ur. To unge blev anholdt på Fyn.
09. april 2020 kl. 13:01 Af Ritzau

Annonce

En mand i 80'erne blev sprøjtet i ansigtet med peberspray under et hjemmerøveri onsdag i Skælskør. Han mistede et Rolex-ur til en værdi af cirka 68.000 kroner.

I sagen foretog politiet på Fyn anholdelser, og torsdag har en dommer besluttet at varetægtsfængsle to unge, oplyser anklagemyndigheden.

De to nægter sig skyldige, fortæller senioranklager Rune Jensen efter grundlovsforhøret ved Retten i Næstved.

Ifølge politiets sigtelse havde de to sammen med en eller flere andre på forhånd planlagt at begå røveriet. Uret var sat til salg i Den Blå Avis.

Da de unge troppede op i Skælskør onsdag lidt over middag, tog de ifølge sigtelsen hårdt fat i den 83-årige, inden de sprøjtede ham med peberspray.

Efter forbrydelsen efterlyste politiet en grå Citroën, og sidst på dagen anholdt fynske betjente i alt fire unge i Nyborg. To blev løsladt inden torsdagens retsmøde, hvor de to andre altså blev fængslet.

Den ene, der er 17 år, skal være frihedsberøvet frem til 6. maj, mens den anden, der er 20, kan nøjes med at være fængslet frem til 15. april.

Senioranklager Rune Jensen ønsker ikke at besvare spørgsmål om årsagen til de forskellige frister, og om politiets materiale er stærkere mod den ene end mod den anden.

Tavsheden begrunder han med, at retsmødet foregik bag lukkede døre af hensyn til politiets efterforskning.

I straffeloven skelnes der mellem forskellige slags røverier. Den variant, der kaldes et egentlig hjemmerøveri, straffes hårdere end for eksempel røveri mod en forretning eller en bank eller et røveri, som sker på gaden.

I et egentligt hjemmerøveri kender offer og gerningsmand ikke hinanden i forvejen. Som udgangspunkt skal straffen være fængsel i fem år.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce