cookie-og-privatlivspolitik
Politifolk bevogter den franske ambassade i København. Det sker, efter at tre personer torsdag blev angrebet og dræbt i en kirke i den sydfranske by Nice.
Politifolk bevogter den franske ambassade i København. Det sker, efter at tre personer torsdag blev angrebet og dræbt i en kirke i den sydfranske by Nice.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

112

Politi bevogter ambassade i Danmark efter kirkedrab i Nice

Fransk præsident har kaldt angreb i kirke for terror. I Danmark bevogter politiet fransk ambassade.
30. oktober 2020 kl. 11:49 Af Ritzau

Annonce

Politiet er synligt til stede foran den franske ambassade på Kongens Nytorv i København.

Det sker, efter at der torsdag blev dræbt tre personer i en kirke i sydfranske Nice.

To politifolk er synligt til stede foran ambassaden. Den ene er bevæbnet med en maskinpistol.

Politiet oplyser til Ritzau, at man har øget bevogtningen på flere adresser i København. Også Politiets Efterretningstjeneste (PET) er inde over.

- Vi er i tæt dialog med PET om begivenhederne i Frankrig og resten af verden og følger selv nøje med i, hvad der sker. På den baggrund tager vi de forholdsregler, vi mener er nødvendige, siger ledende politiinspektør Peter Dahl i en mail til Ritzau.

Fredag aften skriver PETs presseafdeling i en mail, at terrortruslen mod Danmark stadig er alvorlig, og at man nøje følger situationen efter "hændelserne i Frankrig".

- PET vurderer desuden løbende, om situationen i Frankrig og de efterfølgende begivenheder giver anledning til konkrete tiltag, lyder det videre i mailen til Ritzau.

En kirketjener og to kvinder blev dræbt, da en mand torsdag morgen gik til angreb på dem med en 30 centimeter lang kniv i Notre-Dame-kirken i Nice.

Cirka en halv time senere ankom politiet, som skød og sårede en 21-årig mand, som er sigtet for at stå bag angrebet. Manden råbte på arabisk "Allahu Akbar" (Gud er større) mod betjentene, da de ankom.

De franske myndigheder opfatter på den baggrund angrebet som politisk og religiøst motiveret og dermed også omfattet af terrorlovgivningen. Præsident Macron har kaldt det for "et islamistisk terrorangreb".

Den 21-årige mand er indrejst fra Tunesien. Han ankom til den italienske ø Lampedusa 20. september, hvorfra han rejste videre til Frankrig. Her ankom han 9. oktober.

Han ankom med tog til Nice klokken 06.47 torsdag morgen.På togstationen vendte han sin jakke på vrangen og skiftede sko, inden han gik mod kirken Notre-Dame i byens centrum.

Manden havde ud over gerningsvåbnet yderligere to knive med ind i kirken. Han medbragte desuden et eksemplar af islams hellige bog, Koranen.

Fransk politi har ud over den 21-årige mand anholdt en 47-årig mand, som skulle have udstyret den formodede drabsmand med en telefon og altså på den måde bistået ham i hans ugerninger.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Traditioner ændres i år 29. november 2020 kl. 22.13

AF: LINDA SOMMER

Brint er fremtidens grønne energi 28. november 2020 kl. 11.04

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

Annonce