cookie-og-privatlivspolitik
Kampklædte betjente var mandag aften fortsat i aktion i Albertslund for at bekæmpe uro i forbindelse med en bebudet demonstration af Rasmus Paludan.
Kampklædte betjente var mandag aften fortsat i aktion i Albertslund for at bekæmpe uro i forbindelse med en bebudet demonstration af Rasmus Paludan.
Foto: Anthon Unger/Ritzau Scanpix

112

Politi blev overrasket af aggressiv optræden i Albertslund

Fem er blevet anholdt under politiindsats i Albertslund efter bebudet demo af Rasmus Paludan.
15. april 2019 kl. 21:44 Af /ritzau/

Annonce

- Folk var mere aggressive, end vi havde forventet, siger politiinspektør Mogens Lauridsen i Københavns Vestegns Politi om mandagens uroligheder i Albertslund.

To gange brugte politifolk tåregas mod unge, der havde sat ild til affaldscontainere og lavet uro dels ved Egelundsvej og dels i Kanalens Kvarter.

Unge, der troppede op i anledning af en bebudet demonstration af Rasmus Paludan, begik hærværk og kastede med fyrværkeri.

- At der ville være en så dårlig og aggressiv stemning, havde vi ikke regnet med, siger politiinspektør Mogens Lauridsen om politiaktionen. Et stort antal kampklædte betjente blev udkommanderet.

To moddemonstrationer var anmeldt i anledning af den omstridte stifter af partiet Stram Kurs. Den ene var arrangeret af bevægelsen Black Lives Matter.

Da klokken nærmede sig 17, besluttede politiet at forbyde Rasmus Paludan at demonstrere. Indtil klokken 12 tirsdag må han ikke demonstrere i Københavns Vestegns politikreds.

Indgrebet skete med henvisning til en bestemmelse i politiloven.

Ved 21-tiden mandag havde Københavns Vestegns Politi registreret fem anholdelser. De skyldes blandt andet brandstiftelse og overtrædelse af forbuddet mod maskering.

En anden Rasmus Paludan-demo søndag aften på Nørrebro i København udløste omfattende ballade med ildspåsættelser og vold mod politiet. Muligvis smittede disse begivenheder de unge på Vestegnen.

- Det kan ikke udelukkes, at nogle har ladet sig inspirere, siger politiinspektør Mogens Lauridsen.

Mandag har det forlydt, at Paludan også vil optræde tirsdag dels på Blågårds Plads og dels i Avedøre. Men mandag aften har man hos Vestegnens politi ikke modtaget en anmeldelse af en begivenhed i Avedøre.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

AF: BJARKE ROSENKILDE

De kære konventioner. 11. juli 2019 kl. 15.26

AF: MARTIN WOUTERS

cykelbro, lille ekstra ø og… 08. juli 2019 kl. 09.07

AF: JOHN WENNERWALD

Fattigdomsgrænsen genindføres 07. juli 2019 kl. 22.38

AF: BJARKE ROSENKILDE

Sandheden er ilde hørt 07. juli 2019 kl. 16.31

AF: JOHN WENNERWALD

Brystkræftsafdeling flyttes 30. juni 2019 kl. 22.05

Annonce