cookie-og-privatlivspolitik
Tidlig onsdag morgen var der en eksplosion i pizzeriaet Pizza 73 på Jyllingevej i Vanløse. Ingen er kommet til skade ved hændelsen.
Tidlig onsdag morgen var der en eksplosion i pizzeriaet Pizza 73 på Jyllingevej i Vanløse. Ingen er kommet til skade ved hændelsen.
Foto: Presse-Fotos.dk/Ritzau Scanpix

112

Politi efterlyser mand med plastikpose efter eksplosion

Tidligt onsdag morgen fik politiet en anmeldelse om en kraftig eksplosion på et pizzeria i Vanløse.
18. september 2019 kl. 10:50 Af Ritzau

Annonce

To personer er blevet set løbe fra et pizzeria på Jyllingevej i Vanløse efter en kraftig eksplosion tidlig onsdag morgen.

Det oplyser Københavns Politi på et pressemøde onsdag formiddag.

- Vi kan se på noget overvågning, at der i området kommer en mand gående hen mod pizzeriaet cirka to minutter før eksplosionen. Han bærer en plastikpose, siger Brian Belling, vicepolitiinspektør i Københavns Politi.

- Vi har også fået nogle oplysninger fra vidner derude. Efter eksplosionen ser man to personer løbe ved pizzeriaet ind mod byen ved Støvringvej.

På pressemødet onsdag formiddag meldte politiet ud, at man efterlyste en mand med en hvid plastikpose, men politiet rejser nu tvivl om, hvorvidt posen var hvid på grund af genskin.

- I arbejdet med at få forbedret videooptagelsen har det vist sig, at genskin kan være årsagen til, at posen så lys ud. Derfor kan vi ikke sige noget om posens farve, skriver politiet på Twitter onsdag eftermiddag.

Københavns Politi fik anmeldelsen om eksplosionen på pizzeriaet, Pizza 73, klokken 05.40.

Pizzeriaet lukkede klokken 05.00.

Politiet ønsker at høre fra vidner, der har set manden med den hvide plastikpose eller har kendskab til personerne, der er set løbe fra stedet.

Ingen kom til skade ved eksplosionen, men fem store vinduespartier er blæst ud af pizzeriaet.

Det flyder desuden med glas på fortovet og vejen, og døren til pizzeriaet er blæst ud.

- Sprængningen startede inde i bygningen kort fra indgangsdøren og har givet kraftige skader både inde og på bygningen. Der var ingen personer derinde. Vi arbejder på gerningsstedet i en rum tid endnu, siger vicepolitiinspektøren.

I forbindelse med hændelsen har Jyllingevej mellem Ålekistevej og Jernbane Allé været spærret hele morgenen og formiddagen.

Vejene er åbnet igen i begge retninger, skriver politiet på Twitter.

Borgere kan ringe til politiet på 114, hvis man har oplysninger i sagen.

Politiet mener ikke, at der er en sammenhæng mellem morgenens eksplosion og eksplosionerne ved Skattestyrelsen og nærpolitistationen på Nørrebro, der fandt sted i august.

- På nuværende tidspunkt har vi ingen indikationer på, at der er en sammenhæng mellem de her tre sprængninger, siger Brian Belling.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

AF: BERIT BECH

Foreningshus eller skoleskyderi 05. februar 2020 kl. 15.06

AF: PETER LUNDSGAARD

Skoleskyderi på Madeskovskolen? 05. februar 2020 kl. 14.34

Annonce