cookie-og-privatlivspolitik

112

Politi sætter regler om kropsvisitation ud af kraft efter drab

Københavns Politi opretter to visitationszoner, hvor politiet må visitere alle uden videre grund.
03. december 2021 kl. 18:10 Af Ritzau

Københavns Politi sætter retsplejelovens regler for kropsvisitation ud af kraft i to såkaldte visitationszoner. Det sker, efter at en en 27-årig mand torsdag blev skudt og dræbt. Zonerne træder i kraft fredag klokken 18 og gælder i 14 dage.

- Borgerne skal kunne føle sig trygge, når de færdes i de københavnske gader, og derfor har vi en solid og omfattende indsats rettet mod bandekriminalitet, siger politidirektør Anne Tønnes i en pressemeddelelse.

- Vi vil ikke acceptere den utryghed, som bandernes gerninger fører med sig, og som led i indsatsen opretter vi nu to visitationszoner, som giver os mulighed for at kontrollere, at personer ikke færdes med våben i områderne, siger hun.

Visitationszonerne oprettes på Nørrebro og i Nordvest samt i Tingbjerg og Husum. I zonerne har politiet ret til at kropsvisitere enhver uden videre.

Normalt kræver reglerne i retsplejeloven, at politiet har en "rimelig grund" til at mistænke vedkommende for en lovovertrædelse. Men med særreglerne om visitationszoner kan politiet i særlige tilfælde sætte grundreglen ud af kraft.

Annonce

Det er politidirektør Anne Tønnes, der har truffet afgørelsen. Den begrunder hun dels i torsdagens skuddrab, dels i to skudepisoder i henholdsvis Tingbjerg den 11. november og i Nordvestkvarteret den 16. november.

Derudover henviser hun til, at der fredag var skud i en frisørsalon i Rødovre. Tre personer blev ramt. Den ene afgik ved døden.

Den nærmere afgrænsning af zonerne kan ses på Københavns Politis hjemmeside.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE