cookie-og-privatlivspolitik

112

Politidirektør lover øget coronabemanding i påsken

Vestegnens Politi skruer kraftigt op for coronapatruljeringen i påskedagene.
06. april 2020 kl. 10:31 Af Ritzau

Annonce

Der bliver afsat flere politifolk på den københavnske Vestegn til at holde øje med, om borgerne retter sig efter reglerne om forsamlingsforbud, butikslukning og så videre hen over påsken.

Løftet kommer fra politidirektør hos Københavns Vestegns Politi Kim Christiansen ved et pressemøde foran politigården i Albertslund mandag formiddag.

- Vi øger bemandingen med 25 procent, og vi vil være massivt til stede hen over påsken, lyder det fra politidirektøren.

Statsminister Mette Frederiksen (S) har stillet danskerne i udsigt, at visse coronarestriktioner vil blive lempet efter påske.

Men foreløbig gælder reglerne om, at ingen må forsamles offentligt mere end ti personer stadig. Det samme gælder reglerne om, at en række forretninger skal holde lukket.

Kim Christiansen fortæller på mandagens pressemøde, at Vestegnens Politi har modtaget omkring 700 henvendelser fra borgere. Henvendelser, som på den ene eller anden måde har drejet sig om overtrædelse af coronareglerne.

- Vi har i den forbindelse 16 sager, og vi har rejst 80 sigtelser. Det er sager mod caféer, frisører, klubber og lignende, fortæller politidirektøren.

Ifølge Kim Christiansen har politiet på Vestegnen - som flere andre kredse i øvrigt - modtaget langt færre anmeldelser om, hvad man kunne kalde normal kriminalitet, under coronakrisen. For eksempel indbrud.

- Det gør så også, at vi har de her ekstra ressourcer til at køre ud, fortæller politidirektøren.

Hos Vestegnens Politi har politiet oprettet en såkaldt KSN - det er en politiforkortelse for "kommandostation" - som tager sig af alle henvendelser om overtrædelse af coronarestriktionerne.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BUPL SYDØST

BUPL: Stop den onde SFO-spiral 10. august 2020 kl. 14.48

AF: JOHN WENNERWALD

Mundbind i flextrafik 09. august 2020 kl. 21.38

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

Annonce