cookie-og-privatlivspolitik
Det er ved at være sæson for at huske cykellygterne, minder politiet om. Billedet her stammer fra en tidligere kontrol og har ikke forbindelse til den aktuelle historie.
Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

112

Politiet: Tænd cykellygten

Vi nærmer os den mørke tid på året. Det betyder, at det er ved at være sæson for lys på cyklen, minder politiet om.
28. september 2021 kl. 06:15 Af Jakob Poulsen

For de fleste virker det måske så banalt, at det slet ikke er nødvendigt at nævne, mens andre måske bliver overraskede over, at det allerede er nu.

Hvorom alting er, så er vi ved at være så vi i den periode på året, hvor perioderne med dagslys bliver kortere og kortere, og dermed er det også en god idé at huske cykellygterne, hvis man skal ud at cykle.

I den anledning har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi lavet og lagt en lille video på deres facebookside for at minde de cyklende borgere om, at det er ved at være sæson for lys på cyklen.

- Cykellygterne skal være tændt i mørke, tåge eller snevejr, og uanset hvor smart og moderne din cykel er, så skal du køre med lys, når det bliver mørkt, lyder det blandt andet i videoen fra politiet.

Udover at det kan være farligt at køre uden lys på cyklen, fordi bilisterne kan have svært ved at se en i mørket, så kan det også koste en bøde på 700 kroner, hvis man bliver stoppet af politiet.

Annonce

Politiet gør desuden opmærksom på, at cykellygterne skal kunne ses fra siden, lyse i fem timer, lyse rødt bagud og være synlige mindst 300 meter væk.

Du kan se politiets video HER.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

AF: JOHN WENNERWALD

Sydkysten bliver grønnere 10. oktober 2021 kl. 23.23

AF: KURT HANSEN

Bogø vindmøller 05. oktober 2021 kl. 14.31

Annonce

ANNONCE