cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen

112

Politiet advarer mod falske opkald

Ældre kvinder er blevet ringet op af personer, som udgiver sig for at være politi og spurgt om værdier i hjemmet.
10. juni 2021 kl. 13:20 Af Margit Olsen

Den lokale politikreds advarer om, at der det seneste døgn er indløbet anmeldelser fra ældre kvinder, som er blevet ringet op af personer, som udgiver sig for at være fra politiet.

Politiet anser opringningerne for at være et forsøg på at finde ud af, hvor det er umagen værd at begå indbrud efterfølgende.
- Vi opfordrer derfor til, at man som borger ikke udleverer den slags oplysninger over telefonen, og heller ikke ligger inde med større kontantbeløb, lyder det fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.

Onsdag formiddag blev en 79-årig kvinde fra Nykøbing ringet op af en mand, der udgav sig for at være fra politiet, og derefter begyndte at udspørge hende om, hvilke værdier hun havde i hjemmet.

Manden i telefonen forklarede at der var udlændinge, som huserede i området – men at politiet også var massivt til stede. Kvinden lagde på, da hun i røret kunne høre der i baggrunden blev talt på et andet sprog end dansk.

Onsdag aften blev en 73-årig kvinde fra Nykøbing også ringet op af en mand, der udgav sig for at være fra politiet og udspurgte hende om hvilke værdier – herunder et større kontantbeløb - der befandt sig i hjemmet.

Annonce

Da kvinden konfronterede manden i telefonen, sagde han at det bare var telefonfis og lagde på.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE