cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

112

Politiet advarer mod tricktyve

Særligt ældre mennesker er ofre for tyverierne, som der har været flere af den seneste tid i den lokale politikreds.
22. juli 2021 kl. 19:00 Af Jakob Poulsen

LOLLAND-FALSTER Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi udsendte onsdag en pressemeddelelse, hvor man advarer især ældre borgere mod tricktyve.

Politiet har de seneste dage fået flere anmeldelser om tricktyverier, hvor borgere er blevet lokket til at udlevere både deres kreditkort og tilhørende kode såvel som andre personlige oplysninger, fremgår det af pressemeddelelsen.

Det oplyses ikke, hvor mange tricktyverier, der er tale om, og heller ikke, hvor mange borgere det er gået ud over på Lolland-Falster. Men politiet opfordrer både ældre og deres pårørende til at være både opmærksomme og forholde sig kritisk til, hvem man lukker ind i sit hjem.

- Mange ældre har stor tillid til myndigheder og autoriteter, og de udviser gerne hjælpsomhed overfor fremmede. Derfor risikerer de at falde for et svindelnummer. Er du pårørende til en ældre medborger, kan det være en god idé at tage en forebyggende snak om, hvad man skal gøre for ikke at blive snydt, skriver politiet.

Politiet kommer også med tre gode råd til at forhindre, at man bliver offer for et tricktyveri:

Annonce

1. Vær altid forsigtig og kritisk med, hvem du lukker ind i dit hjem, hvis det er personer, du ikke kender og ikke har en forudgående aftale med.

2. Spørg altid om legitimation!

3. At hente dankort og kode på borgerens bopæl er ikke en metode, en rigtig bank benytter sig af. Så udlever aldrig dankort og kode til fremmede. Heller ikke over telefonen, skriver politiet i pressemeddelelsen.

Hvis man alligevel skulle blive udsat for et tricktyveri, skal man anmelde det til både politiet og sit forsikringsselskab og ikke mindst henvende sig til sin bank og få spærret kort og konto, hvis man har udleveret nogen af delene.

Hvis man har brug for at tale med nogen om sine oplevelser efterfølgende, kan man kontakte Offerrådgivningen for Sydsjælland og Lolland-Falster på telefon 23 68 60 00.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE