cookie-og-privatlivspolitik
Dukke med foto af statsminister Mette Frederiksen brændes i forbindelse med at gruppen Men in Black afholder demonstration i København, lørdag den 23. januar 2021.
Dukke med foto af statsminister Mette Frederiksen brændes i forbindelse med at gruppen Men in Black afholder demonstration i København, lørdag den 23. januar 2021.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

112

Politiet efterforsker afbrænding af Mette Frederiksen-dukke

Politiet har ikke lagt sig fast på, hvilke lovbestemmelser der er overtrådt i forbindelse med dukkeafbrænding.
24. januar 2021 kl. 09:18 Af Ritzau

Annonce

En dukke forestillende statsminister Mette Frederiksen blev lørdag aften hængt op i en lygtepæl og brændt af. Søndag er Københavns Politi i gang med at efterforske episoden, fortæller vicepolitiinspektør Lars-Ole Karlsen.

Afbrændingen skete i forbindelse med, at gruppen "Men in Black" demonstrerede mod coronarestriktionerne. På Julius Thomsens Plads ved Forum på Frederiksberg blev dukken hængt op og antændt.

På dukken var monteret et skilt med teksten "Hun må og skal aflives".

Lars-Ole Karlsen fortæller, at politiet efter demonstrationen indledte en efterforskning af afbrændingen. Hvorvidt skiltet på dukken i politiets øjne kan opfattes som en trussel mod statsministeren, er endnu uafklaret.

- Vi efterforsker bredt og har ikke lagt os fast på, hvilken type lovovertrædelse der er tale om, siger Lars-Ole Karlsen søndag formiddag.

Annonce

Vicepolitiinspektøren ønsker ikke at oplyse yderligere om detaljerne i efterforskningen af sagen og henviser til, at efterforskningen fortsat er i gang.

I forbindelse med lørdagens demonstration blev fem personer anholdt. De blev alle afhørt og efterfølgende blev de løsladt. En af de anholdte blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Den slags udløser bødestraf.

En anden blev sigtet for straffelovens bestemmelse om grov forstyrrelse af den offentlige orden. Denne bestemmelse sigter mod en mere organiseret form for gadeuorden, end ordensbekendtgørelsen gør, og kan udløse en mindre fængselsstraf.

De tre sidste blev sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelse om vold mod blandt andet politifolk. Overtrædelsen har imidlertid ikke været grov nok til, at anklagemyndigheden har villet fremstille de tre i grundlovsforhør.

Ofte ser man, at personer, som sigtes for vold mod politiet, bliver fremstillet af hensynet til den almindelige retsfølelse, i loven kaldet "retshåndhævelsen".

Annonce

Men for at kunne varetægtsfængsle på den baggrund kræver det, at man forventer, at sagen i sidste ende vil udløse en dom på mindst 60 dages ubetinget fængsel.

At de voldssigtede ikke bliver stillet for en dommer vidner desuden om, at de ikke har en fortid som voldsmænd. Det havde nemlig formentlig kunnet begrunde, at de skulle fængsles.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov 01. marts 2021 kl. 11.48

AF: JOHN WENNERWALD

Facebook skal bidrage 28. februar 2021 kl. 21.20

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

Annonce

ANNONCE