cookie-og-privatlivspolitik
Danske Banks tidligere topchef Thomas Borgen er sigtet i sag om hvidvask af milliarder. (Arkivfoto)
Danske Banks tidligere topchef Thomas Borgen er sigtet i sag om hvidvask af milliarder. (Arkivfoto)
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

112

Politiet har haft adgang til Thomas Borgens digitale liv

Under en ransagning fik politiet adgang til computere og servere tilhørende tidligere topchef i Danske Bank.
21. maj 2019 kl. 09:52

Annonce

Da politiet i marts ransagede tidligere topchef i Danske Bank Thomas Borgens hjem, havde efterforskerne ikke blot adgang til hans hus.

Det fremgår af en kendelse fra Københavns Byret, som Ritzau har fået aktindsigt i.

Politiets efterforskere havde også adgang til at ransage Thomas Borgens computere, mobiltelefoner, tablets, servere samt andre medier til lagring af elektroniske oplysninger.

Derudover var der også adgang til lagrede data, som Borgens elektroniske enheder giver adgang til og data lagret i cloudtjenester.

Den tidligere topchef er blevet sigtet af Bagmandspolitiet i sagen om omfattende hvidvask i Danske Banks estiske filial. Sigtelsen blev rejst i forbindelse med ransagningen af han private hjem 12. marts.

Det fremgår ikke af kendelsen fra Københavns Byret, hvad det mere præcist er, Thomas Borgen er sigtet for.

Beslutter myndighederne sig for at rejse tiltale mod den 55-årige Thomas Borgen, retter opmærksomheden sig mod, hvorvidt der er tale om grov uagtsomhed eller om en forsætlig overtrædelse af den lov, der skal hindre hvidvask.

Hvis der er tale om særlig grove og forsætlige handlinger er der mulighed for, at det udløser en frihedsstraf. Omvendt kan grov uagtsomhed straffes med bøde.

Berlingske har tidligere berettet om, at ti tidligere chefer i Danske Bank er blevet sigtet i sagen, der udløber af formodet hvidvask i milliardklassen. Ifølge Finans.dk er ni chefer en del af sagskomplekset.

Ud over Borgen har tidligere økonomidirektør Henrik Remlau-Hansen, tidligere chefjurist Flemming Pristed og Lars Mørch, der var chef for bankens internationale aktiviteter, bekræftet, at de er sigtede i sagen.

De har alle fået deres private hjem ransaget. Ifølge Finans.dk er gruppen sigtet for at have overtrådt bestemmelser i hvidvaskloven.

Politiet har også ifølge Berlingske fået tilladelse til at anmode svenske myndigheder om at måtte ransage en svensk bolig, der tilhører Mikael Ericson, som var chef for bankens internationale aktiviteter fra 2014 til 2016.

Allerede i november sidste år sigtede Bagmandspolitiet Danske Bank.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Dyrere cigaretter 22. september 2019 kl. 20.56

AF: FREDDIE EHLERS

Diget ved Østersøen 19. september 2019 kl. 18.32

AF: ANTON EBSEN

Hejs flaget! 18. september 2019 kl. 10.47

AF: JOHN WENNERWALD

Betaling ved kasse et 15. september 2019 kl. 19.41

AF: SVEND ERIK WINTERFELDT

Dårlig stil Gedser 12. september 2019 kl. 13.16

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's fremtid? 11. september 2019 kl. 18.07

Annonce