cookie-og-privatlivspolitik

112

Politiet indfører skærpede strafzoner efter skyderier

Politikredse indfører strafzoner og har anholdt flere personer i forsøg på at stoppe konflikter i bandemiljø.
07. december 2021 kl. 13:57 Af Ritzau

Københavns Politi indfører mulighed for at idømme personer op til dobbelt straf i bestemte byzoner. Det sker efter flere dage med skyderier i og omkring København.

Det skriver politikredsen i en pressemeddelelse.

De skærpede strafzoner gælder områder i Husum og Tingbjerg samt dele af Nørrebro og Nordvest. Det er også i de områder, politiet fredag indførte visitationszoner. Det gælder fra klokken 16 tirsdag og 14 dage frem.

Beslutningen om at indføre skærpede strafzoner skyldes ifølge politiet, at man vil lægge "låg på de konflikter i rocker/bandemiljøet, som menes at have ført til skyderierne i København de seneste dage".

Håbet er, at det vil forhindre, at der kommer flere skudepisoder, og at det kan styrke trygheden i de områder, hvor skyderierne har fundet sted.

Annonce

Indsatsen har også medført, at sjællandske politikredse i samarbejde med Særlig Efterforskning Øst (SEØ) tirsdag har ransaget en række adresser over hele Sjælland, særligt i hovedstadsområdet.

Flere personer er i den forbindelse blevet anholdt, oplyser politiet.

- Den seneste uges skyderier er fuldstændig uacceptable. Situationen kan skabe utryghed for borgere, der bor og færdes i områderne.

- Det er vores vigtigste opgave at sikre orden, tryghed og sikkerhed for borgerne, og derfor indfører vi nu skærpede strafzoner i de to områder, siger Anne Tønnes, der er politidirektør hos Københavns Politi, i pressemeddelelsen.

I en skærpet strafzone kan straffen for visse former for kriminalitet stige til det dobbelte, sammenlignet med hvad der normalt er praksis. Det gælder for eksempel i sager om våbenbesiddelse eller vold.

Annonce

Der har over de seneste seks dage været i alt fire skudepisoder i København og omegn.

Torsdag eftermiddag blev en 27-årig mand dræbt af skud omkring Nørrebrogade. Fredag blev en 17-årig bulgarsk dreng dræbt i en frisørsalon i Islev i Rødovre, hvor også en 15-årig dreng og en 28-årig mand blev såret.

Og lørdag aften blev en 39-årig mand hårdt såret af skud på en vandpibecafé på Åboulevard i skellet mellem Nørrebro og Frederiksberg.

Efter de første to episoder, indførte Københavns Politi og Københavns Vestegns Politi fredag visitationszoner. Det er dem i København, der nu opjusteres til "skærpede strafzoner".

Ud over den seneste uges skyderier vurderer politiet, at situationen i rocker- og bandemiljøet har ført til, at der den 11. november i år blev affyret flere skud mod en gruppe, som opholdt sig ved en kiosk i Tingbjerg.

Annonce

Det gælder ligeledes en episode 16. november - få dage efter - hvor der blev affyret flere skud mod en kiosk i Københavns Nordvestkvarter.

Københavns Politi har indkaldt til pressebriefing klokken 14.30 om tirsdagens aktion og de yderligere tiltag.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE