cookie-og-privatlivspolitik
Efter skyderier i Brøndby torsdag i sidste uge og søndag aften har Københavns Vestegns Politi besluttet at oprette visitationszone i dette område. Visitationszonen træder i kraft tirsdag klokken 18 og gælder foreløbig til 1. september.
Efter skyderier i Brøndby torsdag i sidste uge og søndag aften har Københavns Vestegns Politi besluttet at oprette visitationszone i dette område. Visitationszonen træder i kraft tirsdag klokken 18 og gælder foreløbig til 1. september.
Foto: Københavns Vestegns Politi/Free

112

Politiet indfører visitationszone i Brøndby efter skyderier

En konflikt mellem to kriminelle grupper er ifølge politiet så alvorlig, at man indfører visitationszone.
04. august 2020 kl. 16:45 Af Ritzau

Annonce

Fra tirsdag klokken 18 må borgere i dele af Brøndby finde sig i, at politiet kan visitere dem eller deres biler uden at have en mistanke om, at de har begået noget kriminelt.

To skyderier på få dage får nemlig politiet til at indføre visitationszone i et område omkring Brøndbyøster S-togstation.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Visitationszonen kommer efter to skudepisoder torsdag aften i sidste uge og igen søndag aften. Begge skyderier fandt sted ved 23-tiden på Brøndby Nord Vej. Flere biler fik skader, men ingen personer blev ramt.

Ifølge politiet udspringer skudepisoderne af en konflikt i det kriminelle miljø i dele af kommunen.

- Borgerne i kvarteret skal kunne føle sig trygge, derfor har vi øget vores synlige tilstedeværelse - og med visitationszonen styrker vi vores fokus og muligheder mod kriminelle aktiviteter i området, udtaler politiinspektør Flemming Madsen i pressemeddelelsen.

I forbindelse med skudepisoden søndag aften har politiet tidligere fortalt, at der formentlig var tale om en forveksling af den beskudte bil og en anden bil.

Mandag oplyste politiet, at fem personer var anholdt efter skyderiet søndag. To af dem blev løsladt, mens tre senere samme dag blev fremstillet i grundlovsforhør.

Her afviste en dommer i Retten i Glostrup dog at varetægtsfængsle mændene i forbindelse med skudepisoden. I stedet bestemte dommeren, at deres anholdelse kunne opretholdes i tre døgn.

En af de sigtede - en 25-årig mand - blev dog fængslet i forbindelse med en anden sag om grov vold, hvor han var efterlyst.

Der er tirsdag eftermiddag endnu ikke anholdt nogen i forbindelse med skyderiet torsdag aften.

- Men vi arbejder på højtryk og har virkelig sat mange ressourcer ind på sagen, siger politiinspektør Flemming Madsen.

Visitationszonen gælder mod vest langs Fæstningskanalen på Vestvolden, mod nord langs Roskildevej, mod øst langs kommunegrænsen til Rødovre Kommune og mod syd langs Park Alle.

Foreløbig gælder visitationszonen til 1. september.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

Annonce