cookie-og-privatlivspolitik
Det er en Mazda CX-3, som den på billedet - dog en nyere model - som en 34-årige kvinde har fået konfiskeret, efter at hendes kæreste kørte vanvidskørsel i bilen. (Arkivfoto)
Det er en Mazda CX-3, som den på billedet - dog en nyere model - som en 34-årige kvinde har fået konfiskeret, efter at hendes kæreste kørte vanvidskørsel i bilen. (Arkivfoto)
Foto: Rene Fluger/Ritzau Scanpix

112

Politiet konfiskerer bil fra vanvidsbilists kæreste

En 34-årig kvinde mister sin bil, fordi hendes 36-årige kæreste kørte vanvidskørsel i den.
10. juni 2021 kl. 13:04 Af Ritzau

For første gang får en ejer konfiskeret sin bil, selv om det var en anden, der blev dømt for at køre vanvidskørsel i bilen. Det afgør Retten i Glostrup.

Dermed står en 34-årig kvinde nu til at miste sin sorte Mazda CX-3. Det er ikke mere end ti måneder siden, at hun måtte låne knap 200.000 kroner for at købe den.

Det var hendes 36-årige kæreste, der havde lånt bilen. Han havde kørte 108 kilometer i timen i et tæt bebygget område i Rødovre, hvor man kun må køre 50 kilometer i timen.

Samtidig idømmes den 36-årige kæreste 20 dages ubetinget fængsel. Han udbad sig betænkningstid i forhold til at anke sagen til landsretten.

Den omtalte hændelse skete, kun tre dage efter at en ny regel trådte i kraft. Den betød, at politiet må beslaglægge en bil, der er blevet brugt til vanvidskørsel, med henblik på konfiskation.

Annonce

Parrets forsvarsadvokat, Dorthe Fuglsang, har tidligere udtalt, at en konfiskation er en krænkelse af den grundlovssikrede ejendomsret.

Anklager Charlotte Møgelhøj siger torsdag, at hun mener, at retten har dømt i overensstemmelse med Folketingets intention, da det vedtog loven om konfiskation ved vanvidskørsel.

- Sådan som jeg ser det, er det i overensstemmelse med de regler, som Folketinget har vedtaget, og det er jo det, som retten skal tage stilling til, og som vi arbejder efter, siger hun.

Eftersom at bilen skal konfiskeres, ender den på politiauktion. Pengene fra salget går til statskassen.

Rigspolitiet kunne den 3. juni oplyse, at 171 biler er beslaglagt med henblik på konfiskation siden den 31. marts. Af dem er 70 ejet af en anden person end bilisten. En af bilerne er nu med dagens dom konfiskeret.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE