cookie-og-privatlivspolitik
Midt- og Vestjyllands Politi er i øjeblikket i gang med at sigte personer for køb af kokain i Skive, og man regner med, at omkring 275 personer i alt bliver sigtet. (Arkivfoto)
Midt- og Vestjyllands Politi er i øjeblikket i gang med at sigte personer for køb af kokain i Skive, og man regner med, at omkring 275 personer i alt bliver sigtet. (Arkivfoto)
Foto: David Leth Williams/Ritzau Scanpix

112

Politiet ventes at sigte 275 for narkokøb i Skive

Politiet er i gang med at rejse sigtelser mod personer i Skive, som politiet betegner som "festnarkomaner".
13. november 2019 kl. 08:40 Af Ritzau

Annonce

Midt- og Vestjyllands Politi er i øjeblikket i gang med at sigte personer for køb af kokain i Skive, og man regner med, at omkring 275 personer i alt bliver sigtet.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Sigtelserne sker i forlængelse af den efterforskning, der i sidste uge førte til fængsling af syv personer relateret til den omfattende narkohandel i Skive.

Ifølge pressemeddelelsen har køberne købt for mellem 0,5 gram og 60 gram kokain, og køberne repræsenterer et bredt udsnit af Skive og omegns befolkning.

Politikommissær Christian Toftemark fortæller til Ritzau, at politiet betegner de sigtede som "festnarkomaner".

- Det kaldes de, fordi de køber ind op til weekenden og bruger det som rusmiddel i stedet for alkohol, siger han.

Ifølge Skive Kommunes hjemmeside lå indbyggertallet i Skive by i 2016 på 20.617. For hele kommunen er tallet ifølge Danmarks Stistik lidt over det dobbelte.

Midt- og Vestjyllands Politi mener dog ikke, at der er tale om et generelt problem i Skive.

- Jeg tror bare, at det er en kombination af, at det har været let tilgængeligt, da den her gruppering huserede, og så er det lille så stille blevet en del af kulturen, siger Christian Toftemark.

- Om de har et generelt problem, ved jeg ikke. Jeg ved ikke, om det er større eller mindre. Men det er også usædvanligt, at det er lykkes os at få så stor en indsigt i handlen.

- Hvis man kigger på større byer, vil der være mange flere om kokainsalget, og vi mener faktisk, at de syv anholdte har stået for langt størstedelen af alt salget i Skive. Derfor har vi nu så fået rigtig mange af køberne også.

Politikommissæren fortæller, at de syv anholdte fra i sidste uge ikke tilhører nogen større bande eller rockergruppering.

ritzau/

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Flere fuldtidssygeplejersker 15. december 2019 kl. 21.28

AF: FRANCOISE ANDERSEN

HÆRVÆRK I RØDBY 15. december 2019 kl. 14.07

AF: BJARKE ROSENKILDE

Indenrigsministerens… 12. december 2019 kl. 23.09

AF: KENNETH WINTHER

Tænk hvis præsident Trump… 09. december 2019 kl. 15.37

AF: JOHN WENNERWALD

Hverdagens daginstitutioner 08. december 2019 kl. 22.31

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsnet får et løft i 2020 01. december 2019 kl. 21.30

Annonce