cookie-og-privatlivspolitik
Foto©Jan Knudsen  2021-07-21   mand skudt af politiet i Dannemare.

15

Billeder


Foto: Jan Knudsen

112

Politiklage-myndighed overtager efterforskning efter skyderi

OPDATERET 18.38: Politiet oplyser mandag aften, at man ikke har yderligere oplysninger i sagen om skyderiet i Dannemare. Den skudramte ringede selv til sin mor og fortalte, hvad der var sket.
21. juli 2021 kl. 14:12 Af Jakob Poulsen

Politiet var onsdag eftermiddag massivt til i Dannemare på Sydvestlolland, efter at en 25-årig mand tidligt på eftermiddagen blev ramt af skud i maven.

Det var politiet, der affyrede skuddet eller skuddene, og manden er efterfølgende bragt til behandling på Rigshospitalets Traumecenter, hvor han er under behandling.

Politiet oplyser mandag aften ikke nærmere om hans tilstand, men fortæller, at han er anholdt og fremstilles in absentia i grundlovsforhør i morgen torsdag ved Retten i Nykøbing. Det fremgår ikke, hvad manden er sigtet for.

Politiet vil gerne høre fra borgere, der har oplysninger i sagen.

Politiets pressevagt oplyser, at skyderiet skete omkring klokken 13.20. Der er ikke andre tilskadekomne.

Annonce

Politiets pressevagt oplyser også, at den ramte mand truede politiet, som derefter afgav varselsskud, men da det ikke hjalp, følte man sig tvunget til at skyde direkte mod manden.

Skyderiet skal være sket i eller tæt ved et boligområde på Jørgen C. Pedersensvej i Dannemare, som administreres af Boligforeningen Lolland. Området var ved 15.30-tiden spærret af, og politiets pressevagt opfordrede beboerne i området til at følge politiets anvisninger på stedet.

Folketidendes reporter fortæller, at en beboer forgæves bad om lov til at komme ind for at hente sin bil. Hvor længe politiets undersøgelser skal fortsætte på stedet, vides endnu ikke.

Ekstra Bladet har talt med den skudramte mands mor. Hun fortæller, at hendes søn ringede til hende og med rolig stemme fortalte, at han var blevet skudt af politiet i Hundeparken.

Moren skyndte sig til stedet, hvor hun ifølge beretningen til Ekstra Bladet fandt sin søn stående op ad en hæk.

Annonce

- Der var meget blod, der løb ud af ham. Jeg ville hen til ham, men der stod nogle betjente og råbte og skreg, at jeg ikke måtte komme derhen. Jeg råbte, at jeg var hans mor. Betjentene gav ham håndjern på, fortæller hun ifølge Ekstra Bladet.

Derefter blev sønnen bragt ind i en ambulance. Moren fortæller, at den 25-årige har en psykisk lidelse og tidligere har været indlagt, og at han ikke ønsker at tage medicin.

Hun fortæller også, at der op til episoden havde været en tilspidset situation, hvor sønnen havde besøg af sin kontaktperson fra kommunen. Efterfølgende gik han over i Hundeparken med en bue. Han har tidligere gået til bueskydning, oplyser hun til Ekstra Bladet.

Sidstnævnte oplysning harmonerer med en anden oplysning fra et vidne, som tidligere fortalte til Folketidendes reporter, at vedkommende havde set en mand med langt lyst hår gå rundt bevæbnet med en flitsbue og et patronbælte.

- Jeg ville ønske, at jeg var blevet kontaktet, for jeg kan tale ham til ro, siger moren til Ekstra Bladet.

Annonce

Når politifolk afgiver skud i tjenesten, bliver Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) automatisk involveret i efterforskningen, og politiet oplyser da også i en kort pressemeddelelse mandag aften, at det er standardprocedure, at DUP overtager efterforskningen, når en politimand har afgivet skud, og at man derfor ikke har yderligere oplysninger i sagen nu.

Skyderiet skete tæt ved Dannemare Kirke, og Folketidendes reporter fortæller, at der er lagt en hvid klud ud et sted på Kirkevej, formentlig som midlertidig sikring af nogle spor.

En beboer, som ikke ønsker sit navn frem, fortæller til Folketidende, at han altid har boet i Dannemare og ikke mindes, at der har været skyderi i byen før.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tilbage i trædemøllen 01. august 2021 kl. 23.41

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

Annonce

ANNONCE