cookie-og-privatlivspolitik

112

Polsk lastbil læsset med juleskinker væltede i rundkørsel

Først ud på eftermiddagen lørdag venter politiet, at de trafikale forhold er normaliseret efter skinkeuheld.
21. november 2020 kl. 09:39 Af Ritzau

Annonce

En polsk lastbil med 20 ton juleskinker er væltet i en rundkørsel i Nykøbing Falster. Det kommer til at påvirke trafikken det meste af lørdagen, fortæller Ole Hald, der er vagtchef hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Klokken 01.37 i nat får vi en anmeldelse om en lastbil, der er væltet om på siden i rundkørslen ved Skovalléen og Nykøbing Falster Omfartsvej. Formentlig er det på grund af noget vægtforskydning, fortæller vagtchefen.

Den kødlæssede lastbil var på vej sydover, da uheldet skete.

- Det er på den rute, som bliver brugt for at komme til færgen i Gedser. Jeg ved ikke, hvor den kom fra, eller hvor den skulle hen. Men det er da en mulighed, at den skulle med færgen, siger Ole Hald.

Lastbilen er lørdag formiddag i vejen for trafikken, som skal passere Nykøbing mod syd. Politiet beder derfor den lette trafik om at køre fra ved Gaabensevej. På den måde kan man ved at køre gennem byen komme uden om rundkørslen.

Tung trafik kan imidlertid godt ledes forbi uheldsstedet, lyder det fra politiet.

- Det kommer til at tage noget tid. Før vi kan få flyttet bilen, så skal den tømmes for juleskinker. Vi forventer, at forholdene kan være normale igen omkring klokken 15, siger Ole Hald.

Det er kun få dage siden, at en anden lastbil læsset med juleskinker væltede. Det skete tirsdag i krydset mellem Nordre Ringvej og Struer Landevej ved Måbjerg i det nordlige Holstebro.

Her var det en ukrainsk lastbil med 22 ton skinker om bord, som ikke kunne holde balancen.

Væltede skinketransporter er i det hele taget et velkendt fænomen på de danske veje - navnlig i rundkørsler.

En del af forklaringen kan findes i den måde, som skinkerne er anbragt i lastbilerne på. De ligger nemlig ikke bare i kasser, men er hængt op i særlige kødkroge kaldet "juletræer" i lastbilens loft.

Ved sving med for høj fart kan skinkerne komme i svingninger og forskyde lastbilens tyngdepunkt så meget, at den vælter.

Det skete blandt andet i juni 2018, da en lastbil med 2200 skinker røg om kuld i rundkørslen ved afslutningen af motorvej E20 ved Esbjerg.

Også i april 2015 var den gal på skinkefronten i Esbjerg, da en lastbil med dobbeltanhænger væltede på Darumvej. Måneden inden da væltede en lastbil med 35 ton ferske skinker i en rundkørsel i Hillerslev på Fyn.


KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: NILS JØRGENSEN

Torvet Nykøbing 16. november 2020 kl. 16.03

AF: JOHN WENNERWALD

Goddag til kontantløst samfund 15. november 2020 kl. 21.43

Annonce