Annonce
112

Risikerer kørekort og kæmpebøde: Kørte påvirket med 28 tons asfalt

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Listen over lovovertrædelser blev lang, da politiet standsede en narkopåvirket lastbilchauffør fra Falster.

Listen af lovovertrædelser var lang, og straffen kan blive hård for både chauffør og vognmand, efter at betjente fra Tungvognscenter Øst hos Midt- og Vestsjællands Politi i fredags standsede en lastbil læsset med blandt andet 28,5 tons varm asfalt ved Karlslunde.

Bag rattet sad ifølge en pressemeddelelse fra Midt- og Vestsjællands Politi en 31-årig mand fra Falster, mens lastbilen tilhører en vognmandsvirksomhed på Sydsjælland.

Ifølge pressemeddelelsen fra politiet blev betjentene opmærksomme på lastbilen, som var af ældre dato, fordi den larmede meget fra udstødningen. Bilen blev standset og bragt til Tungvognscenter Øst i Greve til nærmere undersøgelse. Og så var det, at ulovlighederne ifølge politiet begyndte at hobe sig op.

I første omgang blev den 31-årige chauffør kontrolleret, Her viste en narkotest udslag på amfetamin, og manden blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel og derefter kørt på sygehuset, så der kunne tages en blodprøve, der skal fastslå mere nøjagtigt om og i hvor høj grad, manden var påvirket.

- Al narkokørsel er en alvorlig overtrædelse af færdselsloven, men jeg vil påstå, at denne overtrædelse var ganske farlig, da der var tale om et særdeles tungt køretøj. Indholdet af lastbilens sættevogn var blandt andet 28,5 tons varm asfalt, og det kan være en dødsfælde, hvis ikke føreren er ved sine fulde fem under kørslen, siger lederen af Tungvognscenter Øst, politikommissær Henrik Fobian.

Men det var langt fra det eneste, der ifølge politiet var galt. En tilkaldt bilinspektør kunne konstatere, at den larmende udstødning, som i første omgang fik betjentene til at interessere sig for lastbilen, larmede væsentligt mere end tilladt.

Dernæst tjekkede man lastbilens hastighedsbegrænser, som skal sørge for, at den ikke kan køre hurtigere end 90 km/t. Her fandt man frem til, at begrænseren havde været manipuleret i mindst 14 tilfælde indenfor de seneste fem dage, og ialt blev der fundet 67 tilfælde, hvor bilen havde kørt mellem 95 og 120 km/t. Højest tilladte hastighed for en lastbil er 80 km/t.

Derudover var der flere pyntegenstande i bilen, som ifølge politiet gav et forringet udsyn for føreren, og der var monteret en række ulovlige lys og lygter - herunder 10 fjernlyslygter.

Da politiet kontrollerede chaufførens køre- hviletidsdata for de seneste 28 dage, blev der fundet tre tilfælde af såkaldt store overtrædelser, hvor føreren skulle have holdt hvil i først tre og senere ni timer. Men hans samlede hviletid var under fire timer.

I den daglige køretid for de seneste 28 dage kunne politifolkene ifølge pressemeddelelsen også se, at føreren havde kørt i 16,5 timer, selvom max.-grænsen for daglig køretid er på 10 timer.

Derudover var lastbilen registreret til såkaldt synsfri sammenkobling, men skulle ifølge politiet have været registreret til såkaldt fast kombination, som betyder, at lastbilen kun må sammenkobles med sættevogne, der er synet og registreret sammen med lastbilen.

Udgangen på det hele blev, at politiet klippede lastbilens nummerplader, og der måtte sendes en ny lastbil til stedet i hast, så den varme asfalt kunne blive transporteret forsvarligt videre, før den stivnede.

Politiet efterforsker fortsat sagen, og sagen skal senere for retten. Men ifølge pressemeddelelsen kan den 31-årige chauffør fra Falster forvente en bøde på omkring 100.000 kroner og en ubetinget frakendelse af kørekortet i en længere årrække.

Vognmandsvirksomheden kan se frem til en bøde på omkring 200.000 kroner.

- Jeg er tilfreds med, at vi fik stoppet denne ganske uforsvarlige kørsel. En lastbil med over 28 tons varm asfalt - med en påvirket fører, som ikke har holdt sine hvil, og som kører langt over den tilladte hastighed. Det er alvorligt, og det skal bøden selvfølgelig også afspejle, siger Henrik Fobian.

  • Foto: Anders Knudsen, arkivfoto
Annonce
112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

112

105 taget i fartkontroller

Annonce
Annonce
Sport

NFH dummer sig gevaldigt i Sønderjyske - under maksimalt pres nu

Lokal nyt

Millliondyrt projekt i gang: Skal forvandle 250 kvm

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Lolland-Falster

"På røven i Nakskov"? - Det kan man godt glemme alt om

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Lokal nyt

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Indland

Myndighederne jubler: Snart er det slut

Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet

Lokal nyt

Uro i lokalt sygeplejeråd: Vil af med forkvinde

Lolland

Store Lalandia-planer: Udvider for at udnytte potentialet

Guldborgsund

Nyt udvalg: Færre skal være afhængig af pendling

Udland

Fragmenter af fugleinfluenza fundet i amerikansk komælk

Annonce
Annonce
112

105 taget i fartkontroller

Udland

Flere er kommet til skade under indspilning af ny Hollywoodfilm

Indland

Over 100.000 danskere vil gøre noget godt for klimaet torsdag

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase

Guldborgsund

Kvinde dræbt af tog på Falster: Advarsel kom for sent

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

112

Klip og bøder på Vestlolland